Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Literair Café - Genk

Locatie: Boekhandel Malpertuis, Molenstraat 24, 3600 Genk
Datum:

Kom naar ons Literair Café waar we in een rustige en veilige omgeving telkens een boek met intersectioneel feministische insteek bespreken. Samen zorgen we voor een verbindend gesprek waarin jouw impressies van het boek en eigen ervaringen met het thema centraal staan. Vrijwilliger Stefanie neemt je, aan de hand van citaten, voorbeelden en stellingen, mee doorheen het boek. Het boek vooraf lezen kan, maar is geen must.  Deze editie bespreken we het boek: Het recht op seks. Feminisme in de 21ste eeuw van Amia Srinivasan.

‘Het recht op seks’ is een gedurfde feministische essaybundel. Sinds #MeToo gaat het gesprek over seks vooral over seksueel overschrijdend gedrag. Filosoof Amia Srinivasan onderzoekt de politiek en de ethiek van seks en hoopt het gesprek hierdoor een nieuwe wending te geven.

Tijdens dit Literair Café stellen we de centrale vraag: ‘Is er een complot tegen mannen of enkel tegen sommige mannen’? Stefanie gaat met je in gesprek over het hoofdstuk ‘Het complot tegen mannen’. In dit hoofdstuk wordt er ingegaan op seksueel grensoverschrijdend gedrag en over welke mannen dit dan precies gaat.

Hoewel rijke en machtige mannen bang hebben om beschuldigd te worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zijn het vooral mannen van kleur die te maken krijgen met valse beschuldigingen en de zware gevolgen ervan.

Lees je graag boeken over vrouwenrechten en feminisme? Dan is dit Literair Café iets voor jou! Iedereen is welkom!    

Praktische informatie
Waar: Boekhandel Malpertuis, Molenstraat 24, 3600 Genk
Wanneer: donderdag 25/01/2024, van 20 tot 22 uur
Schrijf je in via deze link
Het Literair Café is gratis.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.