Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Interactieve gespreksavond Emotionele Arbeid

Locatie: 't Kerkske Kapellen
Datum:

De voorbije jaren is er veel aandacht geweest voor een eerlijke(re) taakverdeling binnen koppels. Maar de kleine to do’s die eindeloos in je hoofd rondspoken, zijn vaak moeilijker te bepalen en dus ook moeilijker te verdelen. Deze taken hebben een naam, Deze taken hebben een naam, namelijk emotionele arbeid. Samen met Sara Casalin, klinisch psycholoog en schrijfster, willen we deze emotionele arbeid zichtbaar en bespreekbaar maken met een interactieve lezing!

Wie maakt bij jouw thuis het lijstje? Ja hoor, we kennen het allemaal … In de zetel zitten en denken ‘melk op het boodschappenlijstje zetten’. Je kind naar school brengen en denken ‘morgen wc-rolletjes meegeven voor het knutselen’. Door de stad wandelen en denken ‘verjaardag schoonmoeder, sms’je sturen’. De afwas doen en denken ‘loodgieter bellen om vaatwasser te repareren’. De lijst gaat door en door en dan ontplof je: “Moet ik hier nu echt aan alles denken?!” De voorbije jaren is er veel aandacht geweest voor een eerlijke(re) taakverdeling binnen koppels. Maar de kleine to do’s die eindeloos in je hoofd rondspoken, zijn vaak moeilijker te bepalen en dus ook moeilijker te verdelen. Deze taken hebben een naam, namelijk emotionele arbeid. Sara geeft hier een interessante, interactieve lezing rond. Klinisch psychologe. Schrijfster. Sara heeft zich gespecialiseerd in hoe je je positiever en veerkrachtiger kan voelen. Ze heeft haar eigen praktijk in Erpe-Mere waar ze kinderen, jongeren en ouders begeleidt die worstelen met allerlei levensthema’s. Ze is ook verbonden als psychologe bij Solidaris Zottegem. Ze werkt rond work-life balance, stress, faalangst, emotionele arbeid, perfectionisme, hoogsensitiviteit, mild ouderschap en de kracht van kwetsbaarheid. Ze is mede-auteur van het boek 'Veel geluk'. Daarin lees je over hoe we ons geluk en dat van anderen kunnen versterken.

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 14 oktober 2022 van 20 tot 21.30 uur.
Waar: t Kerkske in Kapellen.
Prijs: 6 euro*.
Supplementen: n.v.t.
Inbegrepen: Spreker, welkomsdrankje, goodiebag
Niet inbegrepen: extra drankjes
Schrijf in

* Wist je dat leden van Solidaris tot 30% korting genieten op elke activiteit? M.u.v. supplementen. Ontdek er meer over op www.solidaris-vlaanderen.be/vrijetijd

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.