Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

* Gendertalk met Joppe - Lier

Locatie: Klooster 12, Ceciliastraat 6, 2500 Lier
Datum:

De taal om over gender te praten, wordt steeds uitgebreider en toegankelijker. De meesten onder ons kennen de voornaamwoorden die/hen/hun, en in 2022 kreeg de Dikke Van Dale naast de aanduiding “m” en “v” ook een genderneutrale aanduiding “x”. Het toont aan dat genderinclusieve taal broodnodig is in onze samenleving. Maar we zijn er nog lang niet. Welke termen bestaan er allemaal? En hoe pas je dat correct toe? Niet eenvoudig weten we.

Daarom nodigen we Joppe De Campeneere uit om hierover te komen vertellen. Die verduidelijkt de basics van genderinclusieve taal, op een laagdrempelige manier en vanuit hun eigen ervaringen. Wie is Joppe? Joppe De Campeneere (25 jaar) gebruikt de voornaamwoorden die/hen/hun en identificeert zich als queer, non-binair en transfem. Die werkt voor Wel Jong vzw, een jongerenorganisatie voor LGBTQIA+-jongeren. Sinds enkele jaren gebruikt Joppe hun platform om queerness een plaats te geven in het sociale debat en daagt die daarmee labels en hokjes uit.

Praktische informatie
Wanneer: donderdag 20 april 2023 -19.30-21.30 uur
Waar: Klooster12, Ceciliastraat 6, Lier
Prijs: 8 euro*
Supplementen: Nee
Inbegrepen: Lezing en een drankje
Schrijf in

* Wist je dat leden van Solidaris Antwerpen tot 30% korting genieten op elke activiteit? M.u.v. supplementen. Ontdek er meer over op www.solidarisvlaanderen.be/vri

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.