Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

4-delige fotoworkshop Let's Click (Gent)

Locatie: Atelier Hilde Braet, Visserij 162, 9000 Gent
Datum:

Sensualiteit en intimiteit geven zachtheid aan ons bestaan. Tijdens deze 4-delige fotoworkshop bij Gentse fotografe Hilde Braet gaan we hiermee aan de slag. We experimenteren met beelden in een veilige omgeving, wat leidt tot een bijzondere verbondenheid onder vrouwen..  

Deze workshop is voor alle vrouwen* die via fotografie zichzelf in relatie met hun omgeving willen verkennen. Je maakt foto’s in je eigen vertrouwde omgeving, maar ook in de studio van de fotografe. Je hebt geen voorkennis van fotografie nodig. Bovendien gaan we aan de slag met een smartphone. Naast de sessies krijg je opdrachten die we in groep bespreken. Kijken naar beelden, praten over foto’s leiden naar een verbindende communicatie. Tijdens deze workshop krijg je visuele prikkels om op een rebelse manier met al je zintuigen in het leven te staan. 

Over Hilde 

De representatie van de vrouw loopt als een rode draad door het werk van Hilde Braet. In 1993 stelde ze haar “Vrouwen fotoboudoir” tentoon tijdens Antwerpen culturele hoofdstad van Europa, waarin ze de beeldvorming van ‘oudere’ vrouwen aan de hand van krachtige sensuele portretten in vraag stelde. Dit zette de toon voor haar verdere geëngageerd werk. Ze verdiepte zich in de visuele cultuur (master cultuurwetenschappen) en in de vrouwenstudies (master gender en diversiteit). Reeds 30 jaar beoefent ze de therapeutische fotografie die ze geanalyseerd heeft in het boek ‘De kracht van een foto’. De Seksualiteitsbeleving van vrouwen met een beperking heeft ze (visueel) onderzocht in haar laatste boek ‘LIJF-elijk ANDERS’. 

 

PRAKTISCH
Wanneer: zaterdag 2 en 16 maart, 6 en 20 april 2024
Tijdstip: 10 tot 12.30 uur
Waar: Atelier Hilde Braet, Visserij 162, 9000 Gent 
Prijs: 80 euro
Schrijf je in via deze link

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.