Begeleider nieuwkomers - PAARDenKRACHT (Limburg)

door Rebelle

Ben jij een vrouw met het hart op de juiste plaats? Wil jij graag je steentje bijdragen aan een inclusieve maatschappij die haar best doet om nieuwkomers warm te onthalen? Lees dan snel verder!

Rebelle is een organisatie die zich inzet om vrouwen te verbinden, te inspireren en hun (mentale) gezondheid te verbeteren. Daarvoor organiseren we campagnes, activiteiten en projecten. We vinden het heel belangrijk om àlle vrouwen te bereiken, niet enkel the happy few.

Met ons nieuwe project PAARDenKRACHT trekken we naar asielcentra in Limburg. We willen er vrouwen en hun kinderen uitnodigen om samen met andere bewoners uit de wijk deel te nemen aan activiteiten buiten het centrum. Zo willen we hen in contact brengen met de buurt en hun netwerk vergroten. Daarvoor zijn we op zoek naar een aantal vlotte vrijwilligers die als brugfiguur of buddy willen optreden. Dat betekent dat ze het directe contact worden van de nieuwkomers: hen informeren, begeleiden naar activiteiten en een warme band opbouwen. Een aardige talenkennis kan van pas komen, maar is niet vereist. Belangrijker zijn goede sociale vaardigheden.

Waarmee we in 2022 verder willen gaan, is hippotherapie. Veel nieuwkomers hebben heel wat meegemaakt wanneer ze in ons land arriveren. Deze speelse vorm van therapie kan zowel de moeders als kinderen helpen om met bepaalde emoties om te gaan. Tegelijkertijd versterkt het de band tussen ouder en kind. De taaldrempel is voor deze activiteit niet al te groot.

Wat verwachten we van jou?

 • Je staat voor 100% achter de missie en visie van Rebelle (www.rebelle-vzw.be).
 • Je hebt voeling met onze doelgroep (= gezinnen uit asielcentrum).
 • Je bent vlot in de omgang met mensen.
 • Je hebt enige affiniteit met paarden.
 • Je hebt een grote talenkennis: Engels, Frans en/of Arabisch (pluspunt).
 • Je bent in staat om bijeenkomsten met een groep vrouwen te begeleiden, activiteiten te organiseren en daarvoor de juiste voorbereidingen te treffen.
 • Je bent minstens 18 jaar oud.

Waar? 

In Limburg

Wanneer en hoe vaak? 

Gedurende een specifieke periode

  Wat krijg je van ons?

  • Je leert nieuwe mensen kennen. 
  • Je krijgt de mogelijkheid om jouw talenten in te zetten en verder te ontplooie.
  • Je krijgt praktische, inhoudelijke én persoonlijke ondersteuning.
  • Je krijgt een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.
  • Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.

  Wie zijn wij?

  Rebelle is een organisatie die het welzijn van vrouwen verhoogt aan de hand van thema’s die behoren tot hun leefwereld. We brengen vrouwen samen op een innovatieve en laagdrempelige manier, inspireren hen en komen op voor hun belangen. Als maatschappijkritische vereniging streven we naar gelijke kansen voor en solidariteit tussen alle vrouwen. Met onze groepswerking willen we het sociaal weefsel in onze samenleving versterken. Zo werken we mee aan een solidaire, democratische, open en inclusieve maatschappij. De Rebelle groepen verbinden en verenigen vrouwen op lokaal of buurtniveau, door regelmatig ontspannende en leerrijke activiteiten te organiseren. Onze groepen worden getrokken door fantastische vrijwilligers, die zorgen voor het bestuur en de inhoudelijke werking. Voor hulp en advies kunnen de groepen altijd rekenen op lokale Rebelle-medewerkers.

  Word jij onze nieuwe vrijwilliger? 

  Spreekt deze uitdaging je aan? Wil je graag je schouders zetten onder dit waardevolle project?
  Stuur dan jouw CV door naar onze educatieve medewerker Stéphanie Dubois (stephanie.dubois@rebelle-vzw.be).

   

   

  logo viva-svv

  De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.