Avontuurlijk wandelen met kinderen

door Sara Van den Broeck

Nood aan een frisse neus? Trek met het hele gezin naar buiten voor een krakende herfstwandeling. En niet zomaar een wandeling: deze 4 avontuurlijke tochten verrassen je met uitkijktorens, trollenjachten en plankenpaden.


1.Duinklimmen in Koksijde

In Koksijde vind je De Doornpanne, een groot duingebied waar het heerlijk wandelen is. De blikvanger is hier de Hoge Blekker, met zijn 33 meter (dat is hoger dan het klinkt!) de hoogste duin van het land. Je kan kiezen voor verschillende wandelingen langs gebieden die beheerd worden door ezeltjes en prachtige uitzichten. Met als hoogtepunt natuurlijk de beklimming van de Hoge Blekker. Wie durft naar beneden rollen?
 

2. Kruinlopen in Maasmechelen

Vlakbij de Kanaaldijk in Maasmechelen ligt een heel bijzonder wandelpad: het Kruinenpad. Hier wandel je niet zomaar door het bos, maar hoog en droog tussen de kruinen van de bomen. Het pad is eigenlijk een brug over een mijnverzakkingsgebied. Dat kan je van bovenaf goed zien, net als de voorbijvarende boten. Extra goed nieuws, de buggy kan gewoon mee naar boven.
 

3. Natte voeten in Meerbeek

De Rotte Gaten is een natuurgebied vlakbij Meerbeek, in de Groene Vallei tussen Leuven, Mechelen en Brussel. De naam zorgt ongetwijfeld al voor heel wat pret, maar het gebied zelf is ook meer dan de moeite. De Rotte Gaten is een heel drassig gebied: bij nat weer kan je enkel wandelen op de plankenpaden over het water en zelfs dan zijn regenlaarzen geen overbodige luxe. Je kan de omgeving bovendien ook verkennen via een avonturenpad met een hangbrug, boomstam-mikado en heel veel plaats om kampen te bouwen.
 

4. Op trollenjacht in Boom

Op Recreatiedomein De Schorre wonen 7 reuzegrote trollen, tot wel 18 meter hoog. Eentje snijdt figuren uit een totempaal, een andere verzamelt stenen en een trollenkoppel speurt naar figuren in de wolken. Er is geen uitgestippelde wandeling in het Trollenbos, je gaat zelf op zoek naar de houten vrienden. En de vinders worden beloond, diep in het bos hebben de trollen een gigantische uitkijktoren gebouwd. Bij helder weer zie je in de verte zelfs het Atomium glinsteren ...
 

Uit met Vlieg

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.