Bijna papa, maar eerst een dadchelor party

door Sara Van den Broeck

Babyshowers raken meer en meer ingeburgerd. Een namiddag of avond waarop vriendinnen of familie van de toekomstige mama samenkomen om haar te verwennen met lekkers, cadeautjes en leuke spelletjes. Maar heb je al gehoord van het alternatief voor mannen?

 

Dadcherlor parties zijn een echte trend in Amerika. De naam is een samenvoeging van dad (papa) en bachelor party (vrijgezellenfeest). Toekomstige papa’s beleven samen met hun vrienden een leuke namiddag of avond alvorens hun kind geboren wordt. Vaders nemen de laatste jaren een steeds grotere rol op in de opvoeding van hun kinderen. Dat betekent dat de komst van een baby ook voor hen een grote impact op hun leven heeft. De dadchelor party is een soort overgangsritueel om daarbij stil te staan.

Een dadchelor party is een soort overgangsritueel naar het vaderschap

Plan op voorhand

Meestal zijn het de vrienden van de toekomsite papa die het initiatief nemen en de avond als verrassing in elkaar steken. Al kan je het ook zelf voorstellen wanneer het nog geen traditie is in jouw vriendenkring. Belangrijk is om een geschikt moment te kiezen. Zorg dat de dadchelor party niet te dicht bij de uitgerekende datum van de bevalling ligt. Het zorgt voor stress als de papa op het cruciale moment moeilijk te bereiken is.

Grappige activiteiten

Net zoals bij een babyshower draait het bij een dadchelor party vaak meer om de papa to be dan om de baby. Het is wel leuk als er aan de activiteiten een babytintje wordt gegeven. Zo snel mogelijk een papflesje leegdrinken (gevuld met een drank naar keuze), op stap gaan terwijl de toekomstige vader verkleed is in een babypak. Deze grappige opdrachten kunnen gecombineerd worden met bijvoorbeeld paintball of een avond poker. Je bent vrij om de avond in te vullen zoals je wilt. Het belangrijkste is dat de toekomstige papa zich nog een keer onbezonnen amuseert met vrienden.

 

Nam jij al eens deel aan een dadchelor party? Laat het ons zeker weten, we zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.