Bolle buiken spotten

door Sofie

 

Bolle buiken-spotten: het is een vaardigheid die ik tijdens mijn fertiliteitstraject verder ‘verfijnde’, maar die ik eigenlijk al vanaf mijn kindertijd ontwikkelde. Vertederd, hunkerend en verlangend, kon ik als kind al blijven staren naar een gevulde moederschoot, waarom weet ik eigenlijk niet. Ik vond dit vroeger al het toppunt van schoonheid, dus ik kreeg er maar geen genoeg van.

Als volwassene is het niet geplaatst om te blijven staren, maar ik betrap me nog vaak op deze geniepige ‘bezigheid’. Nu ik zelf een heel sterkte kinderwens heb, die maar niet vervuld geraakt, lijkt het op een jaloerse reactie, maar het gaat veel dieper dan dat. Een bolle buik confronteert me gewoon elke keer weer met mijn eigen lege moederschoot, die zo graag gevuld zou zijn. 

Als je iets heel graag wilt, of naar iets verlangt, ligt je focus hier extra op. Daarom zou het lijken alsof, hetgeen waar je naar verlangt, ook vaker opduikt in je gezichtsveld. Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er volgens mij extra veel bolle buiken op deze aardbol rondlopen nu ik zo graag zelf zwanger wil worden. Zelfs toen we op vakantie gingen naar een adults-only hotel, om onszelf niet te pijnigen met vrolijke familie-taferelen, doken er toch nog bolle buiken op. Niet een, twee, maar zelfs drie exemplaren paradeerden, zonder pardon, voorbij mij. Daar had ik niet op gerekend: adults-only, toch?

Zelfs toen we op vakantie gingen naar een adults-only hotel, om onszelf niet te pijnigen met vrolijke familie-taferelen, doken er toch nog bolle buiken op.

Niet enkel op vakantie, maar ook in het dagelijkse leven duiken ze te pas en te onpas op. Bolle buiken die ijsjes eten, bolle buiken die gaan zwemmen, bolle buiken die gaan shoppen (nog liefst baby-spullen), bolle buiken die lachen en genieten …

Maar bovenal bolle buiken bij wie alles als het ware vanzelf was gegaan. Bolle buiken die geen fertiliteit gevolgd hadden, geen zwangerschapsverlies hadden meegemaakt en bij wie alles perfect gelopen was... zo pijnigde ik mezelf

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.