Boswandelingen met een tikkeltje meer

door Sara Van den Broeck

Als je het ons vraagt, is een boswandeling met de kinderen een van de fijnste dingen om te doen, en al zeker in de herfst. De kinderen komen met blozende wangen naar huis en jouw batterijen zijn weer helemaal opgeladen. Met een zoektocht, speelzone of weetjesparcours onderweg wordt het wandelen extra leuk voor kinderen. Hier moet je zijn!

Natuurpad Lovenhoek

Het Natuurpad in Vorselaar werd in 2017 volkomen terecht verkozen tot wandeling van het jaar. Dit gebied zorgt met zijn gevarieerde, slingerende paadjes langs water voor een wandeling die kinderen nooit verveelt.

Speelbos Pinbrug

Een speelbos is een bos waar kinderen vrij mogen klimmen in bomen, kampen bouwen of ravotten naast het bospad. Vaak ligt er houten spelmateriaal klaar voor leuke bosspelletjes. In het speelbos Pinbrug in Oud-Turnhout is het kleuternatuurleerpad 'het Bos van Bo' heel populair.

Resterheide

Limburg is een fietsparadijs, maar ook veel meer dan dat. Als je eenmaal het Reigerpad hebt afgelegd, zweer je bij wandelen in de Limburgse bossen. In de Resterheidse bossen speur je naar dierensporen, tokkel je op een reuzexylofoon of bel je met de boomtelefoon. En rij zeker met je kleinste in de kinderwagen over het Lieveheersbeestjespad.

Meerdaalwoud

Een uurtje wandelen is het, van speelbos ‘Everzwijnbad’ naar de horecazaken van het Zoet Water in Oud-Heverlee. Maar het is de moeite waard. De wandeling brengt je langs een mysterieuze kapel, die midden in het bos gezet werd omdat er in de 17de eeuw een wonder gebeurde. Even verderop tussen de bomen kan je drinken van natuurlijk bronwater uit de Minnebron.

Speuren in de Westhoek

In maar liefst 14 bossen in de Westhoek kan je kinderspeurzoektochten toen. Basiel en Stijn het vliegend konijn vermaken de kinderen tijdens het stappen met verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten.

Nog meer boswandelingen en het antwoord op de vraag welk bos zich de koning van alle bossen in Vlaanderen mag noemen, lees je op deze pagina van Uit met Vlieg.

vlieg

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.