4 knutselideeën voor creatieve dagen

door Sara Van den Broeck

Het internet wemelt van de knutselideeën maar omdat je door de bomen soms het bos niet meer ziet, geven wij 4 leuke tips waar zoon- of dochterlief wel even zoet mee is. Aan de slag!

Ontwerp een eigen T-shirt

Koop enkele witte T-shirts en laat je kind zijn of haar eigen unieke T-shirt maken. Jullie kunnen zelf een tekening maken of jullie kunnen enkele leuke kleurplaten op het internet zoeken die jullie vervolgens overtekenen en inkleuren. T-shirts bedrukken kan zowel met verf als met stiften. Enige voorwaarde: zorg ervoor dat de producten waterbestendig zijn zodat de tekening niet verdwijnt in de was.

Vriendschapsbandjes

Armbandjes van macramé, wie kent ze niet? Ze gaan al tientallen jaren mee en zowel jongens als meisjes kunnen ze dragen. De kunst om ze te maken, mag niet verloren gaan. Geef je kind de beginselen mee en voor je het weet maken jullie armbandjes voor alle vrienden.

Kleurrijk ringenkunstwerk

Deze knutseltip zal vooral de allerkleinsten plezier bezorgen. Verzamel lege wc-rolletjes en ga samen aan de slag. Koop cilindervormige, kleine potjes verf (verschillende kleuren) en neem een wit blad. Laat je kind het uiteinde van elk wc-rolletje in een potje verf stoppen en daarna een afdruk maken op het blad. Pret verzekerd!

(Afrikaanse) maskers maken

Snij een petfles verticaal in 2 delen (dit doe je als ouder). Laat je kind vervolgens 1 deel volplakken met krantenpapier dat werd ondergedompeld in behangerslijm. Wanneer dit krantenpapier is opgedroogd, kan je kind zijn of haar masker beginnen te versieren. Met verf, wol, stiften enzovoort.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.