3x kunst in openlucht én op kindermaat

door Sara Van den Broeck

Geen zin in een klassiek museum? Op deze bijzondere plekken loop je zomaar kunstwerken tegen het lijf: hoog in de bomen of tegen gevels. Een ideaal uitstapje voor het hele gezin!

1. Een stad vol kunst in Brugge

Tijdens de Triënnale in Brugge duiken overal bijzondere kunstwerken op. Nog tot eind oktober kan je ze gaan bewonderen: een heel gebouw werd ingepakt in kleurrijke stofjes, een knalrode stelling helpt je naar de top van een boom en een rij gigantische carnavalsmaskers glinstert boven het water. Kinderen mogen het parcours ontdekken met een grappig luisterverhaal, of een stapel doe-kaarten die je uitnodigen om te tekenen, fantaseren en spelen.

2. De verhalen van het Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum in Antwerpen is eigenlijk een groot stadspark vol kunstwerken. Je kan er op stap met Radio Woordenwoud in je oren: bekende jeugdauteurs vertellen een spannend, grappig of ontroerend verhaal bij een van de kunstwerken. Extra tip: in het aangrenzende park vind je nog een fijne speeltuin.

3. Meet de wolken in het S.M.A.K.

Ken jij de man die de wolken meet op het dak van het S.M.A.K.? Of heb je zin om eens te vliegen met een supersonisch vliegtuig van Panamarenko? Wandel door het Gentse Citadelpark en duik in het Imaginair Museum: scan de QR-codes, doe je ogen dicht en luister hoe de kunstwerken tot leven komen. Wil je na je tocht de kunstwerken ook eens bekijken? Dan spring je gewoon meteen binnen in het S.M.A.K.

Uit met Vlieg

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.