Maak kennis met onze WAVE ambassadeurs!

door Isa Verlaenen

WAVE is de overkoepelende naam voor vrouwen die - over Vlaanderen verspreid - maandelijks in groep samenkomen om zich te informeren en ervaringen te delen over thema’s die hen – als vrouw – nauw aan het hart liggen en raken.

Waarom? Om zo persoonlijk te groeien en te verbinden met elkaar. Om als vrouw, andere vrouwen bij te staan in hun dagelijkse vragen, verwonderingen en frustraties; door er te zijn voor elkaar, naar elkaar te luisteren, vertrouwen te geven en elkaar te inspireren; door taboes te doorbreken en openheid te stimuleren. Want hé, alleen als we ons begrepen voelen, kunnen we de beste versie van onszelf zijn.

Wij laten even enkele van onze WAVE ambassadeurs aan het woord, zij trekken je graag mee in het WAVE-verhaal. 

Lore Praet

Lore Praet is een woorden-lover, avonturier, mensenmens, levensgenieter. 

Lore, wat betekent WAVE voor jou?
Met WAVE willen we vrouwen laten voelen hoe waardevol en krachtig het is om in een steeds meer geïndividualiseerde wereld écht met elkaar te verbinden door te durven praten, vragen stellen en in vraag stellen. Het uitgangspunt is onszelf en de vrouwen rondom ons versterken met informatie en vrouwelijke warmte.

Waarom zou je naar WAVE moeten komen?
Om tijd te maken voor jezelf en om je te laten inspireren door je interessante vrouwelijke medemens. Je keert gegarandeerd met opgeladen batterijen naar huis.

Over welk thema wil jij graag praten tijdens een WAVE-avond?
De avonden zullen gevuld worden met een arsenaal aan boeiende thema's. ik zou mezelf op geen enkel vlak een experte noemen, maar ik ga overal mijn steentje bijdragen. Ik wil vooral zorgen voor een gezellige en hartelijke sfeer waarin iedereen zich comfortabel voelt om het woord te nemen en te delen.

Andrea Itu

Andreea Itu is een dromer, koffielover, WomanInTech en leergierig

Andreea, wat betekent WAVE voor jou?
WAVE is voor mij  'a dream came true': onderdeel zijn van een vrouw gemeenschap is altijd een grote droom geweest. Ik geloof in vrouwenrechten, gelijkheid, en vooral in het inzetten van andere vrouwen te steunen.

Waarom zou je naar WAVE moeten komen?
Ik ben een  'WomanInTech' (Vrouw in de IT wereld), een echte mannenwereld.
Dankzij mijn ervaring wil ik graag vrouwen helpen/inspireren/aanmoedigen om sterk te zijn en voor hunzelf op te komen ongeacht je werkomgeving. Vrouwen kunnen zeker succesvol zijn in een wereld waarin er vooral mannen actief zijn.

Over welk thema wil jij graag praten tijdens een WAVE-avond?
Tijdens een WAVE avond wil ik graag spreken over het 'vrouw zijn': wat dat voor mij betekent en hoe ik geleerd heb om van mijzelf te houden.

Erinke Blokland

Erinke Blokland is Levensgenieter - Natuurmens - Optimist - Dromer

Erinke, wat betekent WAVE voor jou?
Heel veel! Ik vind het zo enorm belangrijk om elkaar als vrouwen te ondersteunen en inspireren. We kunnen zoveel van elkaar leren! Als we onze wijsheid en passie met elkaar kunnen delen, kunnen we allemaal genieten van de overvloed die daarin schuilt.

Waarom zou je naar WAVE moeten komen?
Voor de gezelligheid, voor de verbinding, voor het samen zijn. Verhalen en informatie met elkaar delen en thema’s uit de taboe sfeer halen! Het voelt zo bevrijdend om jouw stem te laten horen in een groep die hier waarde aan hecht. Eerlijke communicatie, zonder oordeel. Hoe fijn is dat?!

Over welk thema wil jij graag praten tijdens een WAVE-avond?
De menstruatiecyclus is een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Mijn eigen lijf begrijpen en leven volgens de vrouwelijke cyclus is iets wat voor mij een echte game-changer is geweest. Ik voel dat veel vrouwen hier nog geen contact mee hebben en het vaak als lastig en vies ervaren. We zouden dit op zo’n mooie manier kunnen ervaren, vanuit liefde voor onszelf. Ik vertel je er graag meer over, op onze WAVE avond. ;-)

 

Emilie Lieten

Emilie Lieten is een Foodie - introvertje - booklover - creative soul

Emilie, wat betekent WAVE voor jou?
WAVE is voor mij een manier om gevoeligere thema's rond het vrouw-zijn bespreekbaar te maken. Dit zijn ook thema's waar ik zelf mee worstel of geworsteld heb.

Waarom zou je naar WAVE moeten komen?
Ik zie WAVE als een momentje voor jezelf als vrouw onder eensgezinde vrouwen, om jezelf en anderen beter te leren kennen in een warme omgeving.

Over welk thema wil jij graag praten tijdens een WAVE-avond?
Ik wil het graag hebben over onze menstruatiecyclus, voeding en dieetcultuur, body-image, en zoveel meer!

Reageer

Shipman Marilyn
Indien er een groep in de buurt van Leuven/Aarschot is, zou ik graag op de hoogte blijven van maandelijks ontmoetingen.
21/10/2021 - 08:29
Annemie Vermeulen
Graag een seintje als er in de Kempen iets georganiseerd wordt. Mss draag ik dan ook wel mijn steentje bij.
21/10/2021 - 09:10
Chana
Het interesseert me om hier (eens) aan deel te nemen. Waar vind ik meer info over bijeenkomsten?
21/10/2021 - 12:06
Caat
Wat een geweldig initiatief. Ik ben 63j pas ik daar nog In?
21/10/2021 - 13:40
Caat
Wat een geweldig initiatief. Ik ben 63j pas ik daar nog In?
21/10/2021 - 13:40
veroniek
Leuk initiatief en origineel en sterker om vanuit gelijke interesses te vertrekken. Voor mij mag het duurzaamheid, kunst, cultuur, natuur en muziek zijn.
Als er een initiatief opgestart wordt in het Mechelse, geef gerust een seintje.
24/10/2021 - 16:32
Ruth
Zijn er ook groepen buiten Limburg? In Leuven zou top zijn!
11/10/2022 - 12:28

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.