Kom naar ons Rebelle festival!

door Rebelle

Op 14 oktober organiseren wij de tweede editie van Rebelle festival, dit jaar in De Centrale in Gent. Het belooft een boeiende dag te worden met inspirerende panelgesprekken, toffe workshops en heel veel sfeer. Schrijf je nu in!

Programma

schematisch overzicht programma

Rebelle leert bij
Panelgesprek gendergevoelige gezondheidszorg

De oude Grieken dachten dat vrouwen eigenlijk ‘ingekeerde mannen’ waren. 2000 jaar later lijkt er soms nog weinig veranderd: nog steeds beschouwt de medische wereld vrouwen vaak als ‘kleine mannen’. Onderzoek is gebaseerd op het mannenlichaam, symptomen worden beschreven aan de hand van typisch mannelijke klachten, en dokters en wetenschappers gaan er al te makkelijk van uit dat de resultaten ook van toepassing zullen zijn op vrouwen. Andersom worden de klachten van vrouwen, en in het bijzonder van vrouwen van kleur, niet serieus genomen of weggewuifd. Wat kunnen we doen om voor iedereen een goede gezondheidszorg te garanderen?

Daarover gaan we in gesprek met onze panelleden van AfroMedica, Sofie Peeters (podcast Geen kleine man), Mariette Reineke (Voices for Women) en Dirk Devroey (professor huisartsengeneeskunde VUB). Selma Franssen modereert.

Panelgesprek seksueel genot

Het cliché wil dat vrouwen moeilijk tot een orgasme komen. Raymond van het Groenewoud zingt het luidkeels: “Meisjes, ze komen zelden klaar, meneer”. Wetenschappelijke data lijken dit te bevestigen. Tijdens heteroseksuele seks komt 95% van de mannen klaar, tegenover 65% van de vrouwen. Toch is er geen enkele biologische reden die dit verschil verklaart. Waar knelt dan het schoentje?

Onze panelleden gaan een open gesprek aan over vrouwelijk genot, de orgasmekloof en seksuele gelijkheid. De leden zijn Ruud Poppe (sextoy-tester en sexperte), Wim Slabbinck (klinisch seksuoloog en oplossingsgericht psychotherapeut), Maïmouna Badjie (actrice ‘Season of seks'). Tine Van de Looverbosch modereert.

Rebelle ontmoet
Maak kennis met de werking van Rebelle aan onze infostand, of ga in gesprek met anderen onder het genot van een lekker drankje en hapje.

Rebelle creëert
Verspreid onze Rebelle-boodschap mee op een originele manier. Ook bij onze crea-activiteiten laten we de thema’s gezondheid en seksualiteit niet los. Kom vouwen, schilderen, kleuren en ga naar huis met een origineel cadeautje voor jezelf of iemand anders.

Rebelle beweegt
Tijdens deze workshop creëer je (opnieuw) contact met je lichaam. En dat in een veilige omgeving waar body positivity centraal staat. Burlesque overstijgt het sensuele en draait om body positivity, speelsheid, vrouwelijke kracht en zelfvertrouwen. Lesgeefster Barbara Loots, aka Papo Rouge, neemt je mee op sleeptouw.

Rebelle ademt
Deze workshop wordt gegeven door Myriam Deroo, oprichtster van Hart tegen stress. Zij volgde in 2016 de opleiding tot hartcoherentiecoach. Ze vertelt over de  techniek van hartcoherentie, een wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek om stress te leren beheersen.

Praktisch

 • Het festival gaat door in De Centrale, Ham 72, 9000 Gent
 • Deelname is gratis. De eerste 150 inschrijvingen krijgen een leuke goodiebag mee.
 • Inschrijven voor talks, panelgesprekken of workshops is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden als je zeker wil zijn van je plaats.
 • De deuren openen om 12.30 uur.
 • Snacks en dranken verkrijgbaar aan de bar.
 • Je kan enkel met bancontact betalen. 
 • De Centrale is deels rolstoeltoegankelijk. De panelgesprekken, burlesqueworkshop, bar en creatieve zaal zijn met de lift te bereiken. De zalen hartcoherentieworkshop is enkel met een trap te bereiken.
 • De Centrale is bereikbaar:
  • met het openbaar vervoer: 15min stappen van station Gent Dampoort, of afstappen aan bushalte ‘Stapelplein’.
  • met de auto: er zijn meerdere P+R parkings via deze link te vinden

Vanaf het station en de bushalte vind je wegwijzers richting ons Festival!

Schrijf je nu in!

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.