SOSbabysit: dé babysitservice in Limburg

door Rebelle

Wil je samen met je partner er even tussenuit? Wil je graag die ene avondcursus volgen samen met je vriendinnen? Oei, je hebt geen opvang voor je kindjes? Geen probleem! Met SOSbabysit willen wij een gebruiksvriendelijke babysitservice aanbieden. SOSbabysit is een online platform waarop we ouders en babysitters samenbrengen.

Onze troeven? 

 • Gebruiksvriendelijke webapplicatie waarmee je zelf je babysitter kiest
 • Een verzekering tegen schade en ongevallen
 • Onze babysitters volgen een verplichte vorming, pas daarna kunnen ze aan de slag bij SOSbabysit.
 • Je kiest zelf een babysitter die het best bij jouw gezin past
 • Conny, hét gezicht van SOSbabysit, doet eerst een intakegesprek tijdens een huisbezoek zodat de babysitbeurt in alle vertrouwen kan verlopen

Wat kost SOSbabysit?

Als gezin betaal je een jaarlijkse ledenbijdrage van 12 euro. Hiermee betaalt SOSbabysit de verzekering en de opleiding van de babysitters. 

De tarieven van SOSbabysit voor een babysitbeurt zijn de volgende: 

 • Per uur betaal je 6 euro (met een minimum van twee babysituren per opdracht)
 • Hierna betaal je 1 euro per 10 minuten
 • Overnachting (van 00u00 tot 08u00): 20 euro en een ontbijt

Enkele concrete voorbeelden:

 • Voor een babysitbeurt van 18u30 tot 20u45 betaal je 14 euro
 • Voor een babysitbeurt van 20u00 tot 21u00 betaal je 12 euro
 • Voor een babysitbeurt van 20u00 tot 9u00 betaal je 50 euro

Bij de start van de babysitbeurt logt de babysitter in op onze app en druke op de timer. De teller begint dan te lopen. Is de babysitbeurt afgelopen? Dan drukt ze opnieuw op timer om deze te stoppen. Op de teller zien jullie het bedrag dat de ouders aan de babysitter moet betalen.

Conny aan het woord

“In januari 2017 zag SOSbabysit het levenslicht. Met zo’n 1200 babysitbeurten op de teller kunnen we wel stellen dat we al heel wat Limburgse gezinnen verder hebben geholpen. Sommige ouders hebben een wekelijkse afspraak met een babysitter zodat ze hun hobby kunnen beoefenen. Anderen willen er gewoon eens samen een avondje tussenuit of doen beroep op ons tijdens noodgevallen. Wanneer iemand beroep wil doen op SOSbabysit, ga ik altijd eerst eventjes op huisbezoek. Via dit intakegesprek kan ik uitleggen hoe de app precies in elkaar zit én kan ik kennismaken met het gezin. Want ook voor onze babysitters is het belangrijk dat ze terechtkomen in een warm nest.”

ConnySOS

“Momenteel doen er maar liefst 170 Limburgse gezinnen beroep op SOSbabysit. Met bijna 200 actieve babysitters vinden ouders altijd wel een perfecte match tussen hun gezin en een geschikte oppas. En een geschikte oppas, dat kan voor elk gezin iets anders betekenen. Ben je papa van een baby’tje van 9 maanden? Dan wil je een babysitter die enorm lief en zorgzaam is. Als mama van 2 11-jarige kerels mag er al eens wat geravot worden. Daarin schuilt net de kracht van de app, denk ik: iedereen kiest wat het best voor hem/haar aanvoelt.”

Wil je je aansluiten of heb je nood aan meer informatie?
Dan kan je terecht op www.sosbabysit.be of bij Conny Van Crombrugge (011 24 97 14).

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.