Strijd tegen seksueel geweld

door Rebelle

Overal ter wereld is er geweld op vrouwen. Geslagen door hun partner, verkracht in de oorlog misbruikt in vluchtelingenkampen, gedwongen tot prostitutie … Geweld op vrouwen is een enorm ingrijpende schending van de mensenrechten. Rebelle blijft strijden tegen alle vormen van seksueel geweld en blijft rebeleren.


Met Rebelle scharen wij ons achter iedereen die de moed vindt om met hun verhaal naar buiten te komen. Geen enkele vorm van seksueel geweld mag geminimaliseerd worden.

Rebelle zal mee druk zetten op het beleid en het draagvlak voor verandering mee vergroten. We willen bijdragen aan de stroom van het maatschappelijk bewustzijn die zich de laatste jaren ontwikkelt.

Sensibiliseringsactie IK BEN GEEN OPBLAASPOP
Deze maand voert Rebelle actie in Vlaanderen met haar campagne “Ik ben geen opblaaspop”. 

Een kneep in je bil. Een kruis dat tegen je heup schuurt. Je borsten die in het voorbijgaan betast worden. Iemand weigert je met rust te laten voor je je nummer geeft. Dat hoort bij het uitgaan? Nope, je bent geen opblaaspop! Hoe vluchtig die aanrakingen ook zijn, als iemand jou betast tegen je wil is dat nooit oké. Dat is seksueel geweld. Is het jou overkomen? Blijf er niet mee zitten.
Voer mee actie met Rebelle - 24 november: Antwerpen

Het thema geweld bespreken we tijdens de eerste online podcastclub van Rebelle 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.