3 podcasts die je als vader moet beluisteren

door Sara Van den Broeck

Podcasts zijn in opmars. Ze hebben dan ook heel wat voordelen. Je kan er op elk moment naar en ze zijn vaak gratis. Bovendien is er over zowat elk thema een podcast te vinden. Wij zetten 3 interessante podcasts voor vaders op een rij.

  1. De Praktijkvader

De Praktijkvader is een Nederlands podcast van Jeroen de Jong. Hij heeft 2 zonen en een dochter. Ongeveer een keer per maand is er een nieuwe uitzending waarbij allerlei thema’s aan bod komen: nieuw samengestelde gezinnen, een voorbeeld zijn voor je kind, belonen  en straffen …

Jeroen gaat telkens in gesprek met papa’s over het vaderschap. Het wil mannen elkaar laten inspireren en laten uitzoeken wat ze belangrijk vinden in het grootbrengen van hun kinderen.

  1. Ik ken iemand die

Op zoek naar opvoedtips van experts en nuchtere verhalen over ouderschap? Dan is ‘Ik ken iemand die …’ iets voor jou. De makers wonnen dit jaar de Dutch Podcast Award in de categorie Lifestyle en Sport. In de podcast beschrijven 2 vrouwen en een man hun leven als jonge ouders met een duidelijke boodschap: perfecte ouders bestaan niet, perfecte kinderen ook niet.

Ondertussen hebben de makers ook een boek uitgebracht gevuld met herkenbare anekdotes, grappige gesprekken, tips voor je relatie of vakantie met kinderen én met tekeningen van Eva Mouton.

  1. Dirty Mother Pukka

Dirty Mother Pukka is een Engelstalige podcast, maar zeker en vast de moeite om te beluisteren. Een panel moeders en een panel vaders heeft als missie to parent the sh!t out of life, zoals ze het zelf noemen. Een grappige en eerlijke podcast.

In deel 1 praat een moeder met haar vriendinnen over ouderschap, in deel 2 komen de mannen aan het woord. Er zijn geen taboes, van seks voor en na de bevalling tot het hebben van een favoriet kind. Met de meer dan 50 podcasts ben je even zoekt.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.