Pratende planten in het Klankenbos

door Sara Van den Broeck

Ooit al muziek uit een bos horen komen? In het Klankenbos in Neerpelt kan het!

Dit bos bestaat uit een klankenkunstcollectie die voor iedereen en op ieder moment toegankelijk is. Met de applicatie op de tablet die je gratis uitleent, hoor je muziek en poëzie naargelang het pad dat je neemt. Zingen de vogeltjes in de bomen of zijn het auto’s langs de weg? Een fascinerende uitstap voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Pratende planten

Parcours XS is speciaal aangelegd voor de kleinste familieleden. Bij iedere installatie van het parcours staat een vogelhuisje dat de nodige uitleg geeft. Ooit al een gigantische trompet gezien of gecommuniceerd met pratende planten? Je kinderen zullen versteld staan.

Voel de muziek

Maar er is meer dan dat. Zet je neer op een stoel en voel (!) het geluid. Luister naar het verhaal van de Belgische vluchtelingen in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog, bezoek de kanariestudio … Het bos toont een heleboel verschillende facetten van de rijke natuur.

Bij het infopunt kan je terecht voor uitleg en een plannetje van het bos. De toegang is gratis. Bezoek de website van het Klankenbos om een volledig overzicht te krijgen van de installaties.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.