Welke soorten yoga bieden we aan?

door Rebelle

Yoga is een ideaal middel om te onthaasten en je stressniveau te verminderen en het werkt helend voor lichaam en geest. De rustige oefeningen hebben een gunstig effect op je hele lichaam en versoepelen je spieren. De yogahoudingen activeren de spieren die we in het dagdagelijkse leven nauwelijks gebruiken en stretchen de spieren die elke dag onder spanning staan. Hierdoor brengen we het lichaam terug in evenwicht, verjongen en versterken het. Deze bewegingsvorm is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd of conditie. Voor onze lessenreeksen heb je geen voorkennis nodig.

Hatha yoga is de basisvorm van yoga. De lessen bestaan uit actieve oefeningen, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen en werken toe naar klassieke yogahoudingen.

Bij Okido yoga probeert men een goede balans te vinden tussen twee tegenpolen: spierspanning en relaxatie, stilte en beweging.

Tibetaanse Lu Yong yoga is een dynamische yoga, waarbij men nooit lang een bepaalde houding aanhoudt. De ademhaling is ritmisch verbonden met de bewegingen.

Do-in yoga sluit aan bij de Oosterse meridianenleer. De oefeningen laten je ledematen strekken en bewegen om de energie te laten stromen door de meridianen (energiebanen).

Iyengar yoga is een intensievere yoga. De poses worden iets langer aangehouden en er wordt gestreefd naar een perfecte uitlijning.

Nieuw is ons aanbod is Power yoga: een workout waar je zen van wordt! Power yoga is een combinatie van tai chi, yoga en pilates. Door middel van allerlei houdingen en ademhalingstechnieken worden lichaam en geest in balans gebracht. Na een goede warming-up wordt er gefocust op kracht en flexibiliteit. Je krijgt een stevig lichaam en een relaxte geest.

Yoga bij jou in de buurt

Beringen | Do-in yoga
Hasselt | Hatha yoga, Okido yoga en meditatie
Helchteren | Hatha yoga
Lanklaar | Hatha yoga, Okido yoga en meditatie
Lommel | Hatha yoga
Maaseik | Tibetaanse Lu yong yoga
Neeroeteren | Power yoga
Pelt | Hatha yoga
Sint-Truiden | Iyengar yoga

Korting

Indien je je meteen inschrijft voor meerdere reeksen, geniet je van een extra korting.
Reeks A + B = -10%
Reeks A + B + C = -15%

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.