Superpapa geeft weg

door Sara Van den Broeck

Je kan nooit te vroeg beginnen met voorlezen. Niet alleen kleuters, maar ook baby’s en peuters genieten van een rustig en knus voorleesmoment.

Superpapa stelde een boekenpakket samen.

  • ‘Mijn schuifboekje. De tuin’, voor kinderen vanaf 1 jaar.

Niets zo leuk voor een baby als een boekje waarmee hij zelf aan de slag kan. De prenten in dit boek kan je schuiven en draaien, zo verschijnt er telkens een nieuw beeld. Dit zorgt niet enkel voor extra plezier, kinderen oefenen bovendien ook hun motoriek. Het dikke karton kan tegen een stootje, ideaal voor kleine grijpgrage handjes.

  • ‘De kleine dierendokter’, voor kinderen vanaf 2 jaar.

Alle dieren in het boek zijn ziek. Maar de lezer kan zorgen dat ze weer beter worden. Van een aai over een zere buik tot een kusje voor het slapengaan. Door hun actieve bijdrage leren kinderen zorgen voor anderen. In combinatie met de grappige, grote tekeningen is dit een perfect boek voor peuters.

  • ‘Later word ik brandweerman’, voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dit boek vertelt een spannend verhaal, zo blijft het ook voor kleuters boeiend. Voeg daar nog een dosis humor en spanning aan toe en het voorlezen wordt een plezier voor ouder en kind.

  • ‘De leukste babydieren’, voor kinderen vanaf 5 jaar.

Kinderen die houden van informatieve boeken vinden hierin de ideale afwisseling tussen weetjes, mooie foto’s en schattige tekeningen. Op een ontspannen manier kunnen kinderen bijleren. Ze tellen de dieren of beantwoorden vragen. Meer dan 30 dieren, zowel in het wild als op de boerderij, komen aan bod.

Vaak stoppen ouders met voorlezen zodra hun zoon of dochter zelf kan lezen. Nochtans bevordert het ook bij oudere kinderen hun taal- en leesvaardigheid. Ouders gebruiken moeilijkere woorden en kunnen zo een complexer verhaal brengen.

 

Vertel ons waarom jij graag voorleest aan je kinderen en maak kans op dit boekenpakket. Stuur je antwoord samen met je gegevens naar info@superpapa.be.

 

Praktisch
‘Mijn schuifboekje. De Tuin’ van Nathalie Choux. Uitgegeven bij Clavis. 978-90-448-3141-2
‘De kleine dierendokter’ van Eric Bouwens. Uitgegeven bij Oogappel. 978-90-02-26413-9
‘Later word ik brandweerman’ van Quentin Gréban. Uitgegeven bij Clavis. 978-90-448-3126-9
‘De leukste babydieren’ van Mack van Gageldonk. Uitgegeven bij Clavis. 978-90-448-3155-9

boekenpakket

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.