Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Literair Café - Brussel

Locatie:
Datum:

Tijdens het Literair Café babbelen we voluit over het boek van de maand, telkens met een intersectioneel feministische insteek. Samen zorgen we voor een verbindend gesprek in een veilige omgeving. Jouw impressies van het boek en eigen ervaringen met het thema staan centraal. Onze vrijwilliger neemt je mee doorheen het boek. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben maar dat mag uiteraard wel. 

Op  30 januari lezen we het boek: Persepolis van Marjane Satrapi

Persepolis is een graphic novel dat levensverhaal van Marjane Satrapi verbeelt. Ze groeit op in Iran na de Islamitische Revolutie, waarna ze uitwijkt naar het Westen om te studeren en vervolgens terugkeert naar haar vaderland. De geschiedenis van haar land wordt aan de hand van haar eigen verleden met zowel humor als ernst verteld.

Het boek toont een onvergetelijk portret van het dagelijks leven in Iran en van de verwarrende tegenstellingen tussen het thuisleven en het openbare leven. Marjane's kinderlijke kijk op afgezette keizers, door de staat gesanctioneerde zweepslagen en helden van de revolutie stelt ons in staat om, net als zij, de geschiedenis van dit fascinerende land en van haar eigen buitengewone familie te leren kennen. Intens persoonlijk, diep politiek en volledig origineel, is Persepolis tegelijkertijd een verhaal van opgroeien en een herinnering aan de menselijke kosten van oorlog en politieke onderdrukking. Het stelt ons voor aan een onweerstaanbaar klein meisje op wie we niet anders kunnen dan verliefd worden.

Ontdek de komende boeken van februari en maart! 

Boeken

 

 

Iedereen welkom!  Tijdens onze activiteiten is er geen plaats voor discriminatie of haat in welke vorm dan ook. 

 

Praktisch
waar: Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
wanneerdinsdag 30 januari, 19.30 uur (en alle laatste dinsdagen van elke maand)
Schrijf je in via deze link.
Het Literair Café is gratis en gaat door in het Nederlands.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.