Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Literair Café - Brussel

Locatie: Passa Porta - Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
Datum:

Tijdens het Literair Café babbelen we voluit over het boek van de maand, telkens met een intersectioneel feministische insteek. Samen zorgen we voor een verbindend gesprek in een veilige omgeving. Jouw impressies van het boek en eigen ervaringen met het thema staan centraal. Onze vrijwilliger neemt je mee doorheen het boek. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben maar dat mag uiteraard wel. 

Het boek van deze maand: De glazen stolp (The Bell Jar) van Sylvia Plath.  

Iedereen welkom!  Tijdens onze activiteiten is er geen plaats voor discriminatie of haat in welke vorm dan ook. 

--------------

Korte samenvatting van De glazen stolp:

De glazen stolp is een klassieker in de feministische lectuur. In dit semi-autobiografisch werk neemt Plath je mee in de leefwereld, gedachten en gevoelens van Esther Greenwood, in 1953. Esther zoekt haar weg als negentienjarige vrouw die gebukt gaat onder heel wat seksistische standaarden. In deze zoektocht naar zichzelf dwaalt ze af in een depressie. Enkel de vrouwelijke psychiater Nolan lijkt haar hierbij te kunnen helpen.  

De inhoud van dit boek blijft ook nu actueel: loskomen van vastgeroeste, toxische normen en ongeremd jezelf kunnen zijn, is nog altijd niet vanzelfsprekend. Ontdek samen met ons de stereotiepe verwachtingen van de maatschappij en mannen ten aanzien van vrouwen in deze tijdsperiode, maar ook alles wat dit boek over het hoofd heeft gezien omtrent inheemse Amerikaanse vrouwen en vrouwen van kleur. 

Praktisch
waar: Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
wanneer: dinsdag 26 september, 19.30 uur (en alle laatste dinsdagen van elke maand)
Schrijf je in via deze link.
Het Literair Café is gratis en gaat door in het Nederlands.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.