Tuinkers: een pittig vitaminebommetje

door Isa Verlaenen

Tuinkers kent een lange en populaire geschiedenis, vooral op geneeskundig vlak. Ook zorgt het voor heel wat nuttige vitamines. Een gezonde aanvulling in onze voeding dus.

Het bevat vitamine A (weerstand, huid en slijmvliezen), K (goed voor je botten), B (energie), C (weerstand) en E (antioxidant). Deze combinatie zorgt voor een vitaminebom die je dagelijkse behoefte ruimschoots overschrijdt. Maar geen paniek, je lichaam slaat de nodige reserves hiervan op.

De smaak is pittig en peperachtig en wordt tegenwoordig vaak gebruikt om soepen en sausjes af te werken.

Er wacht ons een lekker Minionsoepje, maar er volgt eerst een voorbereidend taakje om samen met je zoon of dochter aan de slag te gaan. Wat is er leuker dan die Minion een pruikje op te zetten?

Voorbereiding

Neem een potje en bedek de bodem met keukenpapier, watten of een beetje potgrond. Strooi er wat tuinkers zaadjes over en besproei met een beetje water.

Dagelijkse verzorging vereist: een sprankeltje water, een gezellig praatje, heel veel liefde...

Zet je potje op een lichte, droge en koele plaats zoals bv. bij het raam. Na een paar dagen gaan de zaadjes kiemen en binnen een 12-tal dagen zou je een mooi bosje moeten hebben, klaar voor gebruik.

Nu ben je helemaal klaar voor die lekkere paprikasoep in minion-style!

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
tuinkers
Bron: Pinterest

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.