Yoga: afspraak op de mat!

door Isa Verlaenen

YOGA (Afspraak op de mat!)

Yoga zweverig? Think again. Yoga is de ideale uitlaatklep na een lange werkdag. Onthaast en laat je stressniveau dalen. Bovendien versoepel en stretch je je spieren waardoor je lichaam terug op adem komt. Bewust tijd inplannen voor jezelf is zo belangrijk! Yoga versterkt, verjongt en is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd, conditie of voorkennis.

VIVA-SVV organiseert yogareeksen over heel Limburg, waardoor je in jouw eigen buurt kan deelnemen. Samen naar de yoga met de buurvrouw? Check. Alleen inschrijven en een vriendin van vroeger tegen het lijf lopen? Top! Nieuwe mensen leren kennen? Super!

Afspraak – in goed gezelschap – op de mat!

Ontdek hier de verschillende soorten yoga

Hatha yoga is de basisvorm van yoga. De lessen bestaan uit actieve oefeningen, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen en werken toe naar klassieke yogahoudingen. Bij Okido yoga probeert men een goede balans te vinden tussen twee tegenpolen: spierspanning en relaxatie, stilte en beweging.
(Hasselt, Helchteren en Lanklaar)

Tibetaanse Lu Yong yoga is een dynamische yoga, waarbij men nooit lang een bepaalde houding aanhoudt. De ademhaling is ritmisch verbonden met de bewegingen.
(Maaseik)

Iyengar yoga is een intensievere yoga. De poses worden iets langer aangehouden en er wordt gestreefd naar een perfecte uitlijning.
(Sint-Truiden)

Power yoga: een workout waar je zen van wordt! Power yoga is een combinatie van tai chi, yoga en pilates. Door middel van allerlei houdingen en ademhalingstechnieken worden lichaam en geest in balans gebracht. Na een goede warming-up wordt er gefocust op kracht en flexibiliteit. Je krijgt een stevig lichaam en een relaxte geest.
(Neeroeteren)

Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga, waarbij yogahoudingen gecombineerd worden met ademhalingstechnieken. Meditatie en mantra’s kunnen een onderdeel vormen van deze ‘yoga van het bewustzijn’.
(Beringen)

Yin Yang Yoga: tijdens een Yin Yang les gaan vloeiende bewegingen zich afwisselen met een flinke dosis pit. Ontspanning en inspanning in balans!
(Lommel)

Naast deze specifieke vormen, bieden we ook 'algemene' yoga aan in Pelt.

Coronaproof?

  • Verplicht dragen mondmasker tijdens verplaatsingen
  • Handgel
  • Maximaal 15 deelnemers per sportclub (LOMMEL en HASSELT: 10 deelnemers omwille van de kleine ruimte
logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.