Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Literair café

Locatie: Brussel
Datum:

 

📚 Welkom op ons literair café! 📚 

Kom naar ons literair café en wissel je ideeën uit over het feministische boek van de maand! Iedereen* is welkom! We komen elke laatste dinsdag van de maand samen en maken door middel van fragmenten kennis met het boek. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben. Niets hoeft, alles kan en mag. We werken met bepaalde vragen en gaan zo samen in gesprek met elkaar. Heel erg verbindend en leerrijk.

*Rebelle is een vrouwenvereniging, maar tijdens ons literair Café is iedereen welkom, ongeacht genderidentiteit/expressie, seksuele geaardheid of geslacht. We streven er ook naar om een safer en braver space te kunnen zijn voor iedereen aanwezig. Dit doen we samen. Eén basisregel is dat er geen plaats is voor homofobie, transfobie, interseksefobie, bifobie, seksisme, racisme, misogynie, fascisme en validisme. 

 

Het boek van deze maand is: 

Het meisje met de luidende stem (Girl with the louding voice) van Abi Daré. Het is een krachtige roman en wordt verteld in de onvergetelijke stem van de jonge Nigeriaanse Adunni die vastbesloten is voor haar dromen te vechten. Adunni, die opgroeit in een arm Nigeriaans plattelandsdorp, weet wat ze wil: onderwijs. Dit is, zo heeft haar moeder haar verteld, de enige manier om een ‘luidende stem’ te krijgen: het vermogen om voor jezelf op te komen. Ondanks de schijnbaar onoverkomelijke obstakels op haar pad geeft Adunni de hoop op een betere toekomst nooit op.

 

Zien we je dan?

Wanneer: 31/01 om 19.30 uur (& elke laatste dinsdag van de maand)

Waar: Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, Brussel

Prijs: Gratis, vergeet niet een mailtje te sturen naar brabant@rebelle-vzw.be om je inschrijving te bevestigen!

 

Tijdens onze volgende literaire cafés duiken we in deze boeken: 

Dinsdag 28/02: De ethische slet -  Dossie Easton & Janet W. Hardy

Dinsdag 28/03: Onzichtbare vrouwen - Caroline Criado Perez

Dinsdag 25/04: TBA

Dinsdag 30/05: Detransition Baby - Torrey Peters 

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.