Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

North Womxn brengt Brusselse vrouwxn in beeld

Locatie: Brussel
Datum:

North Womxn” brengt Brusselse vroxwen* uit de Noordwijk in beeld. Met dit project willen we een inkijk in de wereld van vroxwen bieden, een licht schijnen op wat het betekent vroxw te zijn in de Noordwijk en verbinding creëren tussen de deelnemers. Het medium om ons doel te bereiken is fotografie. Er worden vier fotografie workshops georganiseerd, telkens rond een ander thema (leefomgeving, zelfportret, vrienden en familie, wijk). De workshops gaan door in TRACK.brussels (in het Noordstation). Na de workshops gaan de vrouwxn zelf hun leefwereld en de stad fotograferen. Fotografe Monica Monté begeleidt de sessies.

De foto’s zullen op twee manieren worden tentoongesteld aan een breder publiek. Enerzijds zal er een expositie zijn in TRACK. Anderzijds hebben we het doel om de publieke ruimte te re-approprieren en de private leefwereld van de deelnemers meer publiek te maken. Daarom zullen we de foto’s in het groot uithangen in de Noordwijk. Op deze manier willen we vrouwxn hun plaats laten (terug)claimen in de wijk waar ze wonen, want vrouwxn hebben het recht een plek in te nemen met beeld. Dit uiteraard telkens met de uitdrukkelijke toestemming en bescherming van de privacy van de vrouwxn.

*We focussen op vroxwen uit de Noordwijk in Brussel. We verkiezen de schrijfwijze vroxwen met een x in het midden. Hiermee willen we aangeven dat iedereen die zich identificeert als vrouw of gender non-conform welkom is om aan ons project deel te nemen. Op deze manier proberen we de uitsluiting van gender non-conforme personen weg te werken.

Zin om mee te doen? De workshops gaan telkens door op zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u. Een camera hebben is geen vereiste. Na de workshop ga je zelf op pad om foto’s te maken rond de thema’s.

North Womxen

Praktisch
Wanneer: Zaterdagvoormiddag 21 oktober 2023 van 10u tot 12u 
Thema: Leefomgeving 
/ living environment
04/11 Zelfportret / self-portrait
09/12 Vrienden en familie / friends and family
20/01
Wijk / neighbourhood
Waar: 
TRACK, Vooruitgangstraat 76, 1030 Schaerbeek
Schrijf je in via deze link.
Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.