Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Tentoonstelling - Rebelle gaat bloot

Locatie: Meerseniersstraat 8, 9000 Gent
Datum:

Rebelle gaat bloot. In deze tentoonstelling ontdek je 100 jaar feminisme in onze vrouwenvereniging. We volgen vier pijlers: gezondheid, gelijkheid, mentaal & fysiek welzijn en verenigen/verbinden.

 

Gezondheid

Je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen. Dat leek wel de insteek van SVV als het om gezondheidseducatie ging. Van consultatiebureaus voor de allerkleinsten, tot vakantiekolonies om arbeiderskinderen te laten aansterken, naar sensibiliserende gezondheidscampagnes: de vooruitziende vrouwen deden het allemaal.

Gelijkheid

Sinds 1922 zijn er talloze wetten herschreven, geschrapt of ingevoerd. En gelukkig maar, want van wettelijke gelijkheid tussen mannen en vrouwen was er toen geen sprake. Vandaag zijn we wettelijk gelijk, maar in de praktijk blijft gelijkheid nog een strijdpunt. Bekijk hier op welke vlakken onze voormoeders voor onze rechten hebben gestreden en welke pioniers de weg hebben geëffend.

Tentoonstelling - Rebelle gaat bloot

Mentaal & fysiek welzijn

Het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen is steeds de absolute prioriteit van onze vrouwenvereniging geweest. Vrouwen moeten baas in eigen buik kunnen zijn en hun leven kunnen leiden zonder de dreiging van geweld. Doorheen de jaren hebben we daar op zoveel manieren en samen met zoveel vrouwen actie voor gevoerd.

Verenigen/verbinden

Zonder vrijwilligers is er geen Rebelle. Zij zijn onze basis, de kern van onze werking. Een vereniging is zoveel meer dan enkel grote thema’s. Doorheen deze 100 jaar hebben onze vrijwilligers ontelbare verbindende activiteiten georganiseerd en nog meer toonaangevende acties opgezet. Ontdek hoe divers vrijwilligerswerk bij Rebelle kon en kan zijn.

 

Praktische informatie 

Wanneer: 3 t.e.m. 11 november, 13u – 18u (gesloten op maandag 7/11)

Waar: Ons Huis, Fernandezzaal, Meerseniersstraat 8, 9000 Gent (een zijstraat van de Vrijdagmarkt)

Inkom: Gratis

 

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.