Vrijwilligersvacature 'Lesgeefster naailessen'

door Stephanie Dubois

Rebelle vzw zoekt dringend lesgeefster naaiatelier Sint-Truiden 

Jouw profiel

Om de twee weken op donderdag is het een gezellige drukte bij De Rode Draad naailessen in Sint-Truiden. Zowel beginners als gevorderden gaan er aan de slag met hun eigen projecten en naar eigen kunnen. Sommigen beginnen pas aan hun naai avontuur, anderen kunnen zelfstandig kleding op maat maken.

Voor deze enthousiaste groep naaisters zijn we dringend op zoek naar een lesgeefster!

Ben of ken jij de persoon die we zoeken?

Onze zoektocht gaat uit naar iemand met ervaring in het maken van kleding, accessoires, gordijnen … én veel goesting heeft om deze kennis door te geven aan anderen. Hiervoor is absoluut geen diploma vereist, wel voldoende ervaring. De groep houdt ook van een lesgeefster die bruist van veel creativiteit en leuke ideeën.

Wie zoeken we?

 • Je staat voor 100% achter de missie en visie van Rebelle vzw
 • Je kan niet wachten om de deelnemers te ondersteunen waar dat nodig is en hen nieuwe dingen aan te leren op ieders niveau
 • Je hebt een basiskennis van het Nederlands, om de deelnemers bij te kunnen staan met raad en daad
 • Werken met stoffen, naaimachine en ook handwerk hebben geen geheimen voor jou
 • Je kan de deelnemers helpen met patroontekenen, met kleding pasklaar te maken, uitleg geven en helpen bij retouches …
 • Je kan een gemengde groep van zowel beginners als gevorderden begeleiden bij hun naaiprojecten
 • Je kan je vrijmaken tweewekelijks op donderdag van 19 tot 22 uur
 • Je bent minstens 18 jaar oud, woont in de regio en geraakt ter plaats

Waar gaat het door?

Zepperen, deelgemeente van Sint-Truiden.

Ons aanbod

 • Nieuwe mensen, fijne sfeer!
 • Je moet het niet alleen doen hoor, we bieden je waar nodig praktische en inhoudelijke ondersteuning
 • Je kan je creativiteit, sociale skills en talenten tonen aan anderen
 • Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk (burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen)
 • Je krijgt een vrijwilligersvergoeding
 • Ontzettend veel waardering

Wie zijn wij?

Rebelle is een vrouwenvereniging die het welzijn van vrouwen* verhoogt via gedurfde campagnes, innovatieve projecten en hartverwarmende activiteiten. Dat doen we aan de hand van thema’s die behoren tot de interesses, belangen en leefwereld van vrouwen. Of het nu gaat over lichaam, seksualiteit en relaties, gezin en ouderschap, imperfectie of geweld: de rode draad is altijd gendergelijkheid, welzijn en gezondheid.

We brengen vrouwen* samen, inspireren hen en komen op voor hun belangen. Als maatschappijkritische vereniging streven we naar solidariteit en gelijke kansen voor iedereen. We bestrijden discriminatie, stimuleren participatie en verhogen het volume van de vrouwelijke stem. Met onze acties vergroten we het draagvlak voor een inclusief feminisme. Met Rebelle werken we aan een samenleving waarin alle vrouwen* zich goed in hun vel voelen en zichzelf kunnen zijn. In onze organisatie moet iedereen zich thuis en welkom voelen. Verschillen op vlak van leeftijd, genderidentiteit, beperking, geaardheid, sociale klasse, nationaliteit, etnisch-culturele of religieuze achtergrond … vinden wij een absolute verrijking voor onze vereniging en haar werking.

Onze organisatie is actief in heel Vlaanderen. Daarin staan onze groepen centraal, die gedragen worden door onze vrijwilligers. In de groepswerking van Rebelle is zowel plaats voor de klassieke, lokale groepen, als voor de meer experimentele, thematische groepen, voor groepen met een meer tijdelijk (projectmatig) karakter als voor meer structurele groepen.

Word jij onze vrijwilliger?
Bij het zoeken naar vrijwilligers streven we naar een bonte mix van mensen op vlak van leeftijd, origine, religie, gender enzovoort. Wij willen een diverse, inclusieve organisatie zijn waar iedereen zich thuis, welkom en veilig voelt.

Neem contact op met Stéphanie (011 27 85 10) of via mail naar stephanie.dubois@rebelle-vzw.be

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.