Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Literair Café - Brussel: De uren van Michael Cunningham

Locatie: Passa Porta - Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
Datum:

Tijdens het Literair Café babbelen we voluit over het boek van de maand, telkens met een intersectioneel feministische insteek. Samen zorgen we voor een verbindend gesprek in een veilige omgeving. Jouw impressies van het boek en eigen ervaringen met het thema staan centraal. Onze vrijwilliger neemt je mee doorheen het boek. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben maar dat mag uiteraard wel. 

Op 17 april lezen we De Uren (The Hours) van Michael Cunningham. 

In de ontroerende roman De uren worden de laatste dagen van Virginia Woolf voor haar zelfmoord in 1941 weerspiegeld in het leven van twee Amerikaanse vrouwen die proberen hun leven op eigen wijze zin te geven, niettegenstaande de verwachtingen van vrienden, geliefden en familie.

Clarissa Vaughan is een uitgeefster die in het hedendaagse Greenwich Village woont. Als we haar leren kennen, koopt ze bloemen voor een feest dat ze geeft ter ere van haar vriend Richard, een doodzieke dichter die zojuist een belangrijke literaire prijs heeft gekregen. Laura Brown is een huisvrouw uit het Californië van vlak na de oorlog, die voor haar enige zoon zorgt en op zoek is naar een zinvol bestaan buiten haar verstikkende huwelijk.

Op gepassioneerde en aangrijpende wijze beschrijft Michael Cunningham in De uren de dromen, verlangens en teleurstellingen van zijn personages. De prachtige verfilming The Hours won vele prijzen, waaronder de Golden Globe voor beste film en de Oscar voor beste actrice.

Thema's: zelfdoding, depressie, ziekte. 

Iedereen welkom!  Tijdens onze activiteiten is er geen plaats voor discriminatie of haat in welke vorm dan ook. 

 

Praktisch
waar: Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
wanneer: Woensdag 17 april, 19.30 uur 
Schrijf je in via deze link.
Het Literair Café is gratis en gaat door in het Nederlands.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.