Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Literair Café - Hasselt : Het recht op seks. Feminisme in de 21ste eeuw van Amia Srinivasan

Locatie: Guffenslaan 48, 3500 Hasselt, Zaal boven Solidaris, derde verdieping
Datum:

Kom naar ons Literair Café waar we in een rustige en veilige omgeving telkens een boek met intersectioneel feministische insteek bespreken. Samen zorgen we voor een verbindend gesprek waarin jouw impressies van het boek en eigen ervaringen met het thema centraal staan. Stefanie (vrijwilliger van Rebelle) neemt je, aan de hand van citaten, voorbeelden en stellingen, mee doorheen het boek. Het boek vooraf lezen mag, maar is geen must.

Deze editie bespreken we het boek: Het recht op seks. Feminisme in de 21ste eeuw van Amia Srinivasan. ‘Het recht op seks’ is een gedurfde feministische essaybundel. Sinds #MeToo gaat het gesprek over seks vooral over seksueel overschrijdend gedrag. Filosoof Amia Srinivasan onderzoekt de politiek en de ethiek van seks en hoopt het gesprek hierdoor een nieuwe wending te geven. Vanavond gaat Stefanie met je in dialoog over het hoofdstuk ‘Niet met je studenten naar bed gaan.’ In dit hoofdstuk stelt Srinavasan kritische vragen over de zogezegde ‘grijze zones’ als het gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hierbij legt ze de vinger op de wonde als het gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer of in het hoger onderwijs. Ze werpt vragen op en durft kritisch te kijken naar het feminisme. 

Lees je graag boeken over vrouwenrechten en feminisme? Zin in een leuke avond met gelijkgestemden? Dan is dit gratis Literair Café iets voor jou! Iedereen is welkom!

 

PRAKTISCHE INFO
Wanneer: donderdag 16 mei 2024
Tijdstip: 20 tot 22 uur
Waar: Guffenslaan 48, 3500 Hasselt, Zaal boven Solidaris, derde verdieping
Prijs: gratis
Schrijf je hier in

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.