Powervrouw Alyssa Milano

door Rebelle

ALYSSA MILANO

Amerikaanse actrice, zangeres, fotografe en activiste

19 december 1972 - …

Alyssa Milano is een powervrouw omdat …

Als je in iets gelooft, moet je ervoor gaan en je door niets of niemand laten tegenhouden.

  • ze 1 van de meest uitgesproken Amerikaanse celebrity-activisten is.
  • ze als 8-jarig meisje al aan haar carrière begon toen ze tijdens een open auditie de rol van weeskind June in de Broadway-musical Annie won. Daarna kreeg ze de hoofdrol in Who’s the Boss?, een populaire jaren 80-comedy over een Amerikaans gezin. Maar ze werd pas echt bekend in de populaire serie Charmed, als moderne heks. Momenteel is ze op Netflix te zien in de serie Insatiable.
  • ze als 15-jarige een 16-jarige jongen met HIV een kus gaf in een talkshow om te bewijzen dat de ziekte op die manier niet overdraagbaar was.
  • ze sinds 2003 ambassadrice is voor UNICEF en zich actief inzet voor fondsenwerving.
  • ze er in oktober 2017 voor zorgde dat de hashtag #MeToo, oorspronkelijk in 2006 gelanceerd door Tarana Burke, viraal ging. Ze schreef in een tweet: “als alle vrouwen die ooit seksueel geïntimideerd of aangerand zijn Me too als hun status zouden delen, kunnen we mensen misschien een idee geven van de omvang van dit probleem.” Binnen 24 uur werd #MeToo meer dan 12 miljoen keer gedeeld op Twitter en Facebook. De hashtag ging viraal in 85 landen. De #MeToo-beweging zette het issue van seksueel grensoverschrijdend gedrag definitief op de kaart.
  • Samen met Tarana Burke werd Alyssa Milano door Time Magazine als de Silence Breakers verkozen tot persoon van het jaar.

Ook dat nog: Alyssa brak in Japan ook door als zangeres met de albums Alyssa en Look in my Heart. Dit muzikale succes bereikte echter nooit Amerika of Europa.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.