All inclusive

door Marieke

Nu de zon weer zijn opwachting maakt en af en toe haar gezicht laat zien, wordt iedereen weer happy, lekker op terras, buiten, de tuin in. 

Met dit goede weer komt de gedachte aan vakantie ook dichterbij en willen we ook weleens op een zo’n bedje liggen en die kleine in het kinderbadje zien, die zwemlessen moet ook nu hun vruchten afwerpen. Na uren zoeken en nog een paar dagen, weet ik het nog steeds niet. Als single ouder word je flink afgestraft. Je mag lekker de volle pot betalen voor jezelf en die kleine spruit. En die spruit eet misschien een ijsje per dag, nog wat frietjes, een paar taartjes, maar toch bijlange na niet wat een volwassene achterover kan  stouwen in een all inclusive

Maar geen scrupules bij de bekende touroperators, hoe lang ik ook heb zitten staren naar de last minute-aanbiedingen van de dag, speciale reizen, het mocht allemaal niet baten, je betaalt voor 2.

We kiezen na enkele weken dan toch voor een weekje Turkije. Ik betaal met mijn ogen dicht, snel, niet te veel aan denken, en maar hopen dat die kleine lekker honger heeft. Ikzelf mag natuurlijk wel kijken naar die ijsjes, taartjes en frietjes, maar ook geen goed idee om ze de hele week te consumeren.

We verheugen er ons op. Een vliegreisje is een avontuur op zich, gezellig met z’n twee, en vooral geen haast. Heerlijk aan het zwembad, niet te hoeven koken, nergens aan denken. Ik voel dat die prijs, snel vergeten wordt en we met volle teugen gaan genieten.

De vakantie was heerlijk, achteraf nog leuker dan op het moment zelf. Alleen met een kleuter is vrij intensief, dus lekker op die ligzetel liggen en boekjes lezen zat er niet in. Je kan het mannetje namelijk geen moment uit het oog verliezen met al die zwembaden, ijsjes en leuke bezigheden. Af en toe leek ik meer moe te zijn dan een normale werkweek, maar het is heerlijk om ergens anders te zijn en niet te hoeven nadenken. Gelukkig was hij net zo blij om weer naar huis te gaan en sprong met grote vreugde de bus en het vliegtuig weer in.

Hoewel het heel fijn was, is thuis vaak toch ook de leukste plek.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.