7 body positive Instagramaccounts om te volgen

door Paulien Mertens

Steeds meer mensen raken zich ervan bewust hoe belangrijk het is om goed in je vel te zitten. Omdat we blij zijn dat we steeds meer body positive-movements om ons heen zien, zetten we graag een aantal Instagramaccounts op een rijtje die het volgen waard zijn.

  1. @jitskevandeveire

Behalve ‘dochter van’ en bosslady van De Wakko Kapper, is Jitske Van de Veire ook heel actief op Instagram. Daar bedient ze haar volgers naar eigen zeggen van een dagelijkse portie realiteit, appelsienbillen en durft ze weleens tegen de schenen te schoppen. Ze promoot body positivity door onbewerkte foto’s te delen van ‘hangtieten, appelsienbillen, vetjes en striemen’. Must follow voor iedereen die nood heeft aan eerlijke plaatjes in de stroom van fitgirls.

  1. @romycurvy

Meer dan 18 000 volgers telt de Instagrampagina van plussize model Romy ondertussen al.  Naast model is ze ook body-activist en promoot ze body positivity. Big beauty noemt ze zichzelf en ze waarschuwt haar volgers onder andere voor ketens die body positivity promoten uit winstbejag. Must follow voor iedereen wier zelfvertrouwen een boost nodig heeft.

  1. @nobabes.official

No Babes biedt een platform voor mensen die schoonheidsidealen en taboes binnen de maatschappij in vraag stellen, maar ook voor diegenen die er nooit voor kozen te concurreren met wat gezien wordt als ‘normaal’.  Fotografe Morgane Gielen is de drijvende kracht achter dit initiatief en gaat niets uit de weg. Littekens, dwerggroei, flaporen, non-binariteit, tattoos, you name it! Elke foto is voorzien van een persoonlijk verhaal. Must follow voor wie ‘imperfecte’ mensen graag op hun mooist ziet. 

  1. @elogabias

Elodie Gabias laat zich op haar profiel van haar lelijkste kant zien en drijft zo de spot met zwaar bewerkte foto’s van influencers.  Dubbele kinnen, neuspeuteren en roze crocs zijn hier dagelijkse kost. Op die manier wil ze een rolmodel zijn voor jongeren en tonen dat je ook met een vetrol of twee mooi kan zijn. Must follow voor wie graag eens lacht, want het leven is al serieus genoeg.

  1. @lafilledo

Het lingeriemerk La Fille d’O van Murielle Scherre kan je ook terugvinden op Instagram. Echte vrouwen en niet de lingeriemodellen die we gewoon zijn te zien, dragen mooie, comfortabele en vernieuwende lingerie. Lichaamshaar, tattoos, striemen en piercings worden niet gefotoshopt en we zien vrouwen (en soms ook mannen) in alle vormen, maten en kleuren. Must follow voor iedereen die op zoek is naar nieuwe lingerie of nood heeft aan the real deal.

  1. @curves.and.kisses

Ze omschrijft zichzelf onder andere als dertiger, body positive, chaoot en mama van vijf. De vrouw achter @curves.and.kisses heet Sofie Lambrecht en geeft zichzelf bloot op sociale media ‘om je tijdlijn van slanke perfecte lichamen te doorbreken’. Must follow voor al diegenen die snakken naar meer lichaamsdiversiteit.

  1. @lizzobeeatin

Lizzo, zangeres van hits als Good As Hell en Truth Hurts, is dé queen van self-love en body positivity. Haar Instagramaccount bulkt van foto’s waarop ze poseert in niemendalletjes, twerkt alsof haar leven ervan afhangt of een lekkernij verorbert. Als dikke zwarte vrouw gaat ze daarmee lijnrecht in tegen het schoonheidsideaal dat sociale media massaal promoot. Must follow voor extra female empowerment en zelfvertrouwen!

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.