Brieven voor Moederdag

door Charlotte

Aan mijn dochter Charlotte

36 jaar geleden kwam jij op deze wereld. Een wens was uitgekomen. Een klein rozig meisje, mijn eigen vlees en bloed. Ik had een dochter, wat was ik een trotse mama.

Je groeide op met vallen en opstaan, met grote en kleine zorgen. Dit alles maakte van jou een sterke vrouw. Weet dat ik fier ben op de persoon die je bent geworden en op alles wat je hebt bekomen. Je bent een vechter.

We zijn 2 handen op 1 buik. Ook jij bent er altijd voor mij. We vertellen elkaar alles. Ik luister naar je en geef je raad wanneer je erom vraagt. Onze band is ontzettend innig. Ook al ben je soms bang of heb je twijfels, ik laat je nooit in de steek!

Ik geef jou liefde, het is soms moeilijk te verwoorden hoeveel ik van je hou. Nu je zelf mama mocht worden van Nina zul je wel weten wat ik bedoel. Ik zie met fierheid en trots hoe goed je dat doet. Je neemt je rol zo liefdevol, bezorgd en attent op, elke dag opnieuw. Soms heb je nog twijfels, maar dat hoeft niet. Je bent een top mama!

Ik beloof alle momenten met jou, alles wat je nog zult zeggen of doen, je koppigheid maar vooral je eerlijkheid te koesteren in mijn hart. Ik hou elke dag van je voor altijd!

Liefs
Mama

Aan mijn dochter Nina

Mama, dat is wat je van mij maakte lieve dochter. Een naam waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou mogen dragen. Dat jij, dat kleine mensje, mij eindelijk de persoon maakte waarvan ik altijd had gedroomd. Al van kleins af wou ik mama worden en dan liefst van een groot gezin. Zo een gezin waarin ik zelf ben opgegroeid. Dat beeld heb ik helaas moeten bijschaven. Maar je bent er echt nu en we zijn 100% ouders van jou. Af en toe zeggen je papa en ik tegen elkaar hoe bizar het allemaal soms aanvoelt. Hoop werd werkelijk leven toen je ter wereld kwam.

In mijn hart was ik al veel langer mama. 4 vlindertjes fladderden even door mama’s buik. Zouden het jongetjes of meisjes geweest zijn? Zou jij op hen lijken? Zou jij er geweest zijn moest het anders zijn gelopen? Soms word ik nog wel eens overmand door deze gevoelens, maar dan hoef ik maar naar jou te kijken om te beseffen dat het goed is nu. Je kwam er niet zomaar, misschien ben je daarom net wat meer buitengewoon. Je hebt me liefde leren kennen zoals ik die nooit eerder heb gevoeld. Nu weet ik wat echt verliefd zijn is. Ik ben helemaal die gekke mama geworden die je plat knuffelt en met kusjes overlaadt.

Wat waren we blij te horen dat het een meisje werd. Eindelijk mochten we de naam noemen die we al enkele jaren hadden. Lieve Nina, je bent ons grootste wonder. En dat mag je echt wel letterlijk nemen. Samen met je papa wil ik alles voor je betekenen. Ik ben zo benieuwd wie je later zal zijn, op wie je zult gelijken en welke karaktereigenschappen je zal erven. Dat je nu reeds een pittig dametje bent zul je zeker van mij hebben, dat mag je geloven. Ik ben nu al ongelofelijk trots op jou!

Binnenkort word je 1 jaar. Blijf je nog even mijn kleine baby? Het gaat écht allemaal zo snel. Elke dag zou ik wel honderden momenten willen vastleggen, om niets te hoeven vergeten. Ik beloof met je mee te lopen, van ver of dichtbij. Mijn kleine lieve meid, klaar om de wereld te gaan ontdekken. Groei en bloei, schaterlach en proef van het leven. Het zal niet altijd mooi of leuk zijn en niet alle mensen zullen lief voor je zijn, maar het zal je allemaal wijzer maken. Alis Volat Propriis lieve dochter, vlieg met je eigen vleugels!

Ik hou van jou
Je mama ❤              

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.