Fan van brooddozen

door Karen

Overal slaan ze je om de oren met advies over wat je wel en niet mag eten. Niet te veel brood, geen rood vlees, zo weinig mogelijk zoetigheid, enkel water, veel groenten en fruit …
Het is me een raadsel hoe ik al die adviezen kan opvolgen. En al helemaal als het om de schoofzak van onze dochter gaat.

Ze eet nog maar enkele maanden goed en wel boterhammen. Zonder korsten, wel te verstaan. Maar wat is het een gemak om haar ’s middags gewoon een sneetje brood met beleg in de hand te kunnen duwen! Maar volgens de laatste nieuwsberichten zou ik nu ineens alternatieven moeten zoeken voor de salami en preparé die ze zo lekker vindt? En bovendien de choco en confituur van het menu moeten schrappen?

Alternatieven
Ik zie mijn 3-jarige dochter tussen de middag geen wrap eten, boordevol stukjes groenten die waarschijnlijk alleen maar op de grond zullen vallen van zodra ze de wrap uit haar brooddoos haalt.
Of ‘fingerfood’. Het klinkt hip, maar aan een hippe naam heeft mijn dochter niets. Van de groenten met dipsaus zou ze waarschijnlijk enkel het sausje naar binnen spelen. (Al is het volgens de adviezen dan wel een saus zonder mayonaise natuurlijk.)

Een ander alternatief is een koude pastasalade. Mijn dochter kennende, zou ze de pasta eerst grondig analyseren, daarna uit elkaar trekken en in het beste geval in kleine stukjes terug in haar brooddoos steken. Maar daarmee wordt haar honger niet gestild.

Niet haalbaar
Ik vraag me af of andere ouders wél al die adviezen volgen. Hebben zij de tijd (en zin) om elke avond nog groenten op een satéstokje te steken? Of om speciaal kip te staan grillen voor bij de quinoa?

Misschien ben ik ouderwets, maar voor mij blijven boterhammen ideaal voor de lunch: gemakkelijk en voedzaam. Is dat slecht voor haar gezondheid? Ik weet het niet. Ik ben tenslotte zelf ook groot geworden met boterhammen en beleg.
Het is alleszins wél een thema dat in mijn hoofd is gekropen. En weer een extra reden om mij af te vragen of ik mijn kinderen wel het beste van het beste aan het geven ben … Achja, verhongeren zullen ze sowieso niet. Tenzij ik het brood uit de diepvries vergeet te halen. ;-)

 

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.