Daten na je 50ste

door Zita

Vrijheid – blijheid!

Je kinderen zijn het huis uit of minstens behoorlijk zelfredzaam, beroepsmatig weet je wat je wil, je hebt een fijn sociaal leven en hobby’s die je blij maken. Kortom, de slogan vrijheid/blijheid is je levensmotto. Enkel die nieuwe partner, die ontbreekt. Er is geen afdeling “nieuwe partners in de supermarkt dus terug daten is dan ook de enige oplossing.

Ik deel graag de tips die ikzelf van mijn vrienden kreeg.

  1. Stop met over-analyseren en doe! Vraagt iemand je uit? Zeg ja (tenzij het je foute ex is).
  2. Boost je zelfvertrouwen! Maak een lijst met je positieve kanten en plak die op je spiegel.
  3. Kies voor jezelf en niet voor de goedkeuring van vrienden of familie.
  4. Varieer! Waren al jouw partners lang en blond? Ga dan nu voor kort en donker. Kijk verder dan je neus lang is.
  5. Geef mensen een kans! Date voldoende zodat je een databank met vergelijkingsmateriaal opbouwt. Stel jezelf open en doe de kritische evaluatie pas na de 2de date.
  6. Vis verder! Na de 2de date toch zeker van je stuk dat je niet je volgende levenspartner tegenkwam? Blijf niet hangen en vis verder, potentiële partners genoeg.
  7. Klikt het wel? Ga er voor en loop niet gillend weg. Niet iedereen is zoals jouw ex.
  8. Wees lui! Laat je nieuwe vlam soms maar wat wachten. Reageer niet te snel op berichtjes en neem soms wat afstand. Vind een goede balans tussen beschikbaar en ‘hard to get’.
  9. Op naar een relatie? Stel grenzen van bij het begin, wees eerlijk over wat je wel of niet leuk vindt. Maar vooral: wees lief voor elkaar!

Reageer

Laruelle
Niet slecht maar ik ben volwassen en wij zijn toch niet meer op school...te theoretisch ...maar het kan sommige personen helpen...

15/06/2020 - 15:18

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.