Voor de eerste keer een babysit

door Saartje

Mijn man liep al de hele dag een beetje zenuwachtig rond, omdat er voor het eerst een babysit op Mats kwam passen. En toen ging de bel, ze was er.

Het was een perfect moment om het eens te proberen. We zouden maar 2 uurtjes weg zijn en waren vlakbij huis. De oppas hield van voorlezen en spelen met peuters en kleuters. Een ideale match dus.

De voorbereiding

We hadden Mats de dag ervoor al verteld dat mama en papa een avond zouden weggaan en er een groot meisje met hem ging komen spelen. Ook 's morgens hadden we het er nog over gehad. Hij was voorbereid en vroeg 's avonds verschillende keren naar 'meisje Luna'.

Onwennig

Daar was ze dan! Ik wist niet goed welke houding ik moest aannemen. Het was alsof ik in een spelletje ‘moedertje en vadertje’ spelen was verzeild geraakt. Het voelde zo onecht, alsof ik nog niet volwassen genoeg kon zijn om al de mama te zijn die een beroep deed op een babysit.

Ik voelde me plots heel erg jong, eerder terug babysit dan moeder. Die rol kende ik in dit verband beter dan de moederrol! Wat moest Luna allemaal weten? Wat moesten we haar tonen in huis? Heel raar allemaal.

Ook mijn man, Maarten, gedroeg zich eerder onzeker. Hij zei een paar keer te veel dag aan Mats en dat maakte ons zoontje verward. Daar waar hij eerst vrolijk met Luna op de mat had zitten spelen zonder zich nog iets van ons aan te trekken, kwam hij nu angstig op ons af. Gingen we echt wég zonder hem?

Geslaagde eerste keer

Gelukkig bleef de babysit heel kalm en lukte het na een kwartiertje toch om de deur uit te gaan.
Het eerste halfuur hielden we onze gsm's goed in de gaten, maar het bleef stil. De rest van de avond verliep goed en onze gsm's bleven stil. Al waren we toch opgelucht toen we naar huis gingen, benieuwd ook naar wat we zouden aantreffen.

Toen we thuiskwamen zaten Mats en de babysit samen rustig in de zetel boekjes te lezen. De avond was vlot en goed verlopen. Mats was na ons vertrek al snel weer rustig geworden terwijl ze samen met de blokken speelden.

Maarten bracht Luna naar huis en ik las nog een paar boekjes voor aan Mats. Daarna was het hoogdringend tijd om te gaan slapen. Conclusie? Babysitavond geslaagd!

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.