Do(nor) or don’t?

door Bruzelle

Ik kreeg tranen in mijn ogen telkens ik een baby zag. Mijn hart werd geraakt en vulde zich met een verlangen dat fysiek voelbaar was. Ik was er zo klaar voor. Maar wat doe je als je 35 bent, een kind wil maar geen relatie hebt? Via mijn arts kwam ik in contact met een andere patiënte die mama was van een donorkind. Haar verhaal overtuigde me: ik zou alleenstaande mama worden.

Knoeien met sperma en spuitjes

Na enkele maanden van verplichte gesprekken met een psychologe van de fertiliteitsafdeling in het ziekenhuis, kreeg ik groen licht. Eén ding bleef echter knagen aan het hele spermadonorproces: mijn kind zou nooit weten wie de verwekker was (je mag een donor geen vader noemen!). Er zaten weer enkele maanden tussen het groene licht en de inseminatie en ik besliste om mijn beste vriend maar ook ex-lief – te vragen of hij donor wilde zijn. We wilden geen seks dus knoeide ik enkele maanden met vers sperma en spuitjes en bleef uren stilliggen. Dat was geen succes, maar ik zette ongewild een enorme druk op mijn behulpzame vriend.

Verliefdheid

Er was wel iemand uit mijn omgeving waarvoor ik iets voelde, en hij ook voor mij. Een leuke, knappe, intelligente man, maar oei: gehuwd! Tegen beter weten in spraken we af om iets te gaan eten. Ik vertelde over mijn situatie en hij zag er geen graten in (!) om mij een kindje te geven. Oh oh, daar heeft onze verliefdheid ons parten gespeeld! Bij hem bracht het roekeloosheid, bij mij een zucht naar nabijheid.

We zijn nooit een koppel geworden. Ik ben zonder hem, maar omringd door enkele vriendinnen, bevallen van een wolk van een meisje. Er zijn de voorbije 16 jaar enkele contacten geweest, maar hij wil niet betrokken worden en neemt geen verantwoordelijkheid. Ook al is zijn huwelijk ondertussen voorbij. Mijn dochter lijdt daaronder. Ze heeft een gevoel van minderwaardigheid. Ze weet dan wel wie haar verwekker is, maar ze is er niet gelukkiger om. Integendeel.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.