Eerste hapjes

door Saartje

Lars wordt groter en ook ik moet meegroeien. Nu hij 8 maanden is, wil hij ook lekker meedoen telkens als wij iets eten. En dat is wel even wennen en opnieuw leren rekening te houden met wat een baby op welke leeftijd kan eten. Die eerste hapjes: ik vind ze toch niet zo gemakkelijk.

stukjes eten

We kozen ervoor om hem vanaf 6 maanden stukjes eten te geven volgens de Rapley- of Kleintjesmethode. We waren overtuigd van het idee erachter én het leek ons wel zo gemakkelijk. Lars vindt het geweldig om alles lekker vast te pakken, goed te voelen, stukjes af te happen, te proeven en heerlijk uit te smeren. Af en toe krijgt hij ook iets van een lepeltje, maar verder dan 3 hapjes geraken we dan niet, want dat lijkt meneertje te saai te vinden.

mee-eten wat de pot schaft?

Het is tof dat we hem stukjes kunnen geven en dat Lars er zo vrolijk bij is. En tegelijk vind ik het moeilijk om telkens te bedenken wat ik hem kan geven om te eten. Van de pot mee-eten, ja, maar de ene keer heb ik het eten flink gekruid (oeps), een andere keer zit er olijfolie overheen (nog iets te jong voor), is het vlees gebakken (oei, koken voor een baby) of staan de groenten op de lijst voor iets oudere kindjes. Toch niet zo eenvoudig dus. Kookboeken en recepten voor kindjes genoeg nochtans en de lijstjes van Kind en Gezin en van de Kleintjesmethode hangen mooi op in de berging. Het lijkt dus eenvoudig, maar het vraagt van mij om ineens anders te gaan denken en vooraf te plannen.

Maar ik doe mijn best en merk hoe ik steeds beter in staat ben en inventiever wordt om ook voor Lars iets te eten te voorzien. De tijd staat ook aan mijn kant, want Lars wordt ouder en mag dus meer en meer soorten voeding eten. Handig!

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.