Huisje, tuintje ... Maar aub geen kindje

door Teresa

De tijd waarin we enkel seks mochten hebben om ons voort te planten, is gelukkig voorbij. We weten tegenwoordig allemaal dat seks ook gewoon prettig kan zijn en dat je niet per se de rest van je leven aan bij één partner moet blijven. We weten ook welke manieren er bestaan om een ongewenste zwangerschap te voorkomen en maken daar volop gebruik van. Toch krijg ik regelmatig scheve blikken als ik mensen vertel geen kinderen te willen.

Blijkbaar zijn we nog altijd niet helemaal baas in eigen buik. Blijkbaar verwacht de maatschappij anno 2018 nog altijd dat je op een bepaald punt in je leven kinderen wilt. Als je die kinderwens niet hebt, bereid je je best voor op verbaasde reacties en nieuwsgierige vragen. Vooral als je op een gegeven moment achteraan de 20 bent en de ene vriendin na de andere opeens zwanger blijkt. Velen kunnen het dan niet meer laten om te vragen of het bij jou ook niet begint te kriebelen. Of dat is toch wat ik vaak meemaak. 

Respect voor alle mensen die het dagelijks doen en van iedere seconde genieten, maar laat mij alsjeblieft kinderloos door het leven gaan.

Afhankelijk

Het idee dat zo’n klein, fragiel wezentje in alle opzichten afhankelijk van mij zou zijn, jaagt me angst aan. Wat als je kind blijft huilen en je hebt geen idee wat het op dat moment van je wil of wat als hij of zij ziek is en je niet kan helpen?

Spontaan met vriendinnen afspreken zit er denk ik ook niet meer in. Zelf zie ik het niet zitten om eerst een babysit te moeten zoeken, voor ik iets kan doen dat niets met baby’s te maken heeft. Om dan waarschijnlijk nog de hele avond over baby’s te praten, foto’s te tonen en me zorgen te maken over wat er allemaal mis kan gaan tijdens mijn afwezigheid.

Geen baby meer, en dan?

Gillende baby’s veranderen in peuters in de ‘nee’-fase en uiteindelijk worden het pubers die alles willen doen wat niet door de beugel kan. Probeer dat allemaal maar eens in goede banen te leiden zonder ze af en toe eens flink door elkaar te schudden. Respect voor alle mensen die het dagelijks doen en van iedere seconde genieten, maar laat mij alsjeblieft kinderloos door het leven gaan.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.