Waarom mijn kinderen grijs haar krijgen van mij

door Kathleen Leemans

Nog niet zo lang geleden las ik een artikel over mama’s die grijs haar krijgen van hun kinderen. Om eerlijk te zijn, ik heb tot op heden nog geen grijs sprietje ontdekt in mijn haardos, hout vasthouden! Ja, er zijn zeker dingen die me storen of ergeren: zoals bijvoorbeeld het speelgoed dat altijd overal opduikt, in mijn auto, in de wc en zelfs in mijn handtas. Of hun onsmakelijke kreten wanneer ze mijn vers gekookt eten zien, de momenten dat ze ruzie maken om wie aan mijn been mag hangen of de wc-bezoeken die nooit meer solitair zijn.

Maar schattig als ze allebei zijn, vergeet ik meestal snel hoe geïrriteerd ik me soms voel. Ik ben ook maar een mens en ik heb ook zo mijn kantjes waardoor mijn kinderen grijs haar krijgen van mij.

  1. Mijn ochtendhumeur: zorgt voor een stevige clash tussen mijn immer opgewekte kinderen en hun slechtgezinde moeder. De ochtenden zijn niet altijd een pretje, dat hangt toch ook wel sterk samen met het aantal slaap dat ze me gunnen. Maar als ik het heel lief vraag, gunnen ze me toch mijn 10 minuten om een beetje wakker te worden.
  2. Mijn koffieverslaving: overal waar we komen of altijd voor we vertrekken, drink ik toch nog snel een tasje koffie. Mijn kinderen kennen de routine al.
  3. Mijn lichte allergie voor thuisblijven: ik ben graag weg, ik doe graag veel maar dan liefst op verplaatsing. Mijn kinderen daarentegen willen ook wel eens gewoon thuisblijven en wat bankhangen of knutselen. Leve de terrasjes met speeltuinen, en de boswandelingen gecombineerd met een warme chocomelk of pannenkoek. Eerst wat knutselen en daarna frisse lucht snuiven. Zo hebben we er toch allemaal iets aan.
  4. Mijn relatie met mijn gsm. Ik gebruik mijn gsm voor alles: agenda, bankzaken, e-mail, werk, blog … En ik gebruik dat dan ook wel eens als excuus om niet te moeten opletten.
  5. Mijn 1001 hobby’s: mijn kinderen die zich 2 à 3 keer in de week afvragen of ik nu echt weeral weg moet. Sorry meisjes, ik weet dat jullie niet graag hebben dat mama aan zichzelf denkt, maar als ik dat niet zou doen, kunnen we maar evengoed ineens ons haar helemaal grijs verven ;-)

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.