herfsttips

door Rebelle

Series

Minx

Is feminisme dat houdt van expliciet mannelijk naakt fout? Die vraag staat centraal in Minx, een fictiereeks van 10 afleveringen die zich afspeelt op de redactie van een feministisch erotisch blad in de jaren ’70. Niet alleen is de serie grappig en entertainend, er is vooral veel aandacht voor de vrouwelijke blik. Te bekijken waard, als je het ons vraagt.

Waar? Streamz

Las chicas del cable

Deze Spaanstalige dramaserie uit de jaren ’20 vertelt het verhaal van 4 vrouwen met heel verschillende achtergronden die worden
aangenomen in een succesvolle telefoonmaatschappij. Ondanks hun eigen achtergrond, verleden en problemen hebben de 4 nieuwe vriendinnen allemaal hetzelfde doel: vrij zijn.  Een waarheidsgetrouwe representatie van de situatie enkele decennia geleden, en daarom voor ons een waardige kijktip!

Waar? Netflix

Podcasts

Tater bij de Wijn

EV en Paula drinken wijn en praten over hun leven als twintigers in Antwerpen. Een schrijvende mama die de daiquirimixer inruilde voor een kolfmachine, en een felbegeerde single (haar woorden) working from nine to wine. Maken die dezelfde dingen mee? Je hoort het op Spotify!

Taboebs

2 jonge Gentse vrouwen praten met bekende en minder bekende mensen over universele taboes: abortus, polyamorie, eenzaamheid, seksuele opvoeding, angstaanvallen en veel meer.

Interesse? Check https://www.taboebs.be/podcast

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.