Op het ritme van mijn hormonen

door Manu

Enkele jaren geleden stopte ik met de pil. Ik heb geen zin in het spiraal of andere anticonceptie dus doen we het veilig met condoom. Ik had niet gedacht dat dat ook maar iets zou uitmaken behalve dan de vervelende bijwerkingen van de pil zoals  de gemoedswisselingen, de spanning die ik voelde in mijn lichaam, de migraine aanvallen zou uitschakelen. Er kwam, tot mijn verbazing iets positief uit.

De ups en downs die ik voel blijven soms moeilijk maar wel makkelijker te hanteren en dan vooral de opwinding die ik kan voelen, zomaar op een dinsdagmiddag op kantoor.

Op kantoor

Inderdaad op kantoor, terwijl ik mijn verslag typte kon ik mijn geilheid voelen kriebelen.
Mijn lichaamstemperatuur steeg, het onrustig gevoel in mijn onderbuik, beelden in mijn hoofd waardoor ik op mijn lip beet en het verlangen naar mijn man. Omdat het mij deze keer op kantoor overviel, stuurde ik hem een WhatsApp-berichtje om te zeggen dat ik zin had. Niet lang daarna kreeg ik een bericht terug en het volgende half uur stuurden we op en af berichten naar elkaar om het vuur nog wat aan te wakkeren.

Eens thuis deden we de deur op slot (wij hebben vrienden met een vreselijke timing) en holden naar boven. We lachten, opgezweept door de opgebouwde spanning. Ik vertelde over mijn fantasieën. 
Hij lachte, kwam op mij liggen, we vrijden en voelden de ontlading.

Natuurlijke staat

Eerst verbaasde het mij dat mijn ‘natuurlijke staat’ zoveel invloed op mij had.
Intussen verbaast het mij niet meer. Het dwingt mij om op het ritme van mijn lichaam te leven. Het heeft zelfs een psychologisch effect. Het ene moment voel ik mij aantrekkelijk en vol zelfvertrouwen, het volgende moment wil ik alleen maar thuis blijven en enkel en alleen maar zorgen voor mijn gezin. Deze natuurlijke staat dwingt mij om op mijn eigen ritme te leven, rust in te bouwen. Ik hou wel van deze verbondenheid met mijn lichaam ook al loop ik er soms zo slechtgezind bij dat ik een onschuldige niezer een klap zou willen verkopen.  

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.