Huis zonder geweld

door Rebelle

1 op de 5 vrouwen wordt in haar leven het slachtoffer van geweld. Om die vrouwen te steunen, en om dit thema onder de aandacht te blijven brengen lanceren we de actie Huis zonder geweld vanaf 25 november.

Laat zien dat jij mee opkomt tegen geweld door onze affiche aan je raam te hangen vanaf 25 november, de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Je kan die makkelijk afdrukken door hier te klikken. Je kan de affiche ook inkleuren als je wil, of je kinderen ermee aan de slag laten gaan.  

Wit lint

Een wit lint is het internationaal symbool tegen geweld op vrouwen. In deze coronacrisis is onze actie nog meer van belang dan anders. 1712, de hulplijn tegen geweld, kreeg te maken met een enorme stijging aan hulpvragen. Hier lees je daar meer over.

Door onze affiche met wit lint op te hangen, zweer je ...

  1. Nooit geweld op vrouwen te plegen.
  2. Geweld op vrouwen nooit door de vingers te zien.
  3. Nooit geweld op vrouwen te verzwijgen.

Samen kunnen we geweld stoppen. Hang je onze affiche aan je raam? Neem er dan een foto van, en deel die onder #huiszondergeweld , zo vinden wij je foto terug.

Hulp nodig?
Ben je zelf slachtoffer van geweld of ken je iemand in een (vermoedelijke) geweldsituatie? Dan kan je altijd surfen naar www.1712.be of bellen naar het nummer 1712 (dat is gratis en verschijnt niet op de telefoonrekening).

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.