Iedereen krijgt kinderen, behalve wij ...

door Sofie

Ik doe de brievenbus open en sta oog in oog met het geboortekaartje van een goeie vriendin. Ik moet zeggen dat het pikt om de zoveelste vrolijke aankondiging te zien van nieuw leven. Ik wil zo ver mogelijk gaan lopen en doen alsof ik het niet gezien heb, maar het is te laat ...

Ik ben thuis, herstellende van mijn tweede buitenbaarmoederlijke zwangerschap op een half jaar tijd en alles komt nu nog harder binnen. Diezelfde vriendin moet ook nog laten weten dat het een zware bevalling was en dat ze veel pijn lijdt.

Ok, diep in en uit-ademen! Ik zou eender wat doen en alle pijn op de hele wereld willen verdragen, moest ik in ruil een baby in mijn armen kunnen sluiten. Ik heb geen empathie meer over, en al zeker niet om zwangere vrouwen of pas bevallen moeders te beluisteren bij hun pijntjes. Dit is niet eerlijk, de wereld werkt niet eerlijk.

Vrouwen krijgen eerste, tweede en zelfs derde of vierde kinderen, terwijl ik er misschien nooit eentje van mezelf zal kunnen baren. Ik voel me kwaad, woedend en weet met mijn boosheid geen blijf. En die reageer ik ‘s avonds op mijn nietsvermoedende partner, die nu waarschijnlijk denkt: ‘Het zijn de hormonen.’

Het lijkt of mijn partner en ik voorgoed in de categorie van wensouders zullen blijven hangen en deze gedachte maakt me radeloos. Moest iemand me nu kunnen verzekeren dat we zeker een kindje zouden kunnen krijgen, zou dit al meer rust geven in mijn hoofd, maar dat kan niemand.

De fertiliteitsartsen zijn heel positief in ons geval. De arts die mijn laatste eileider met kindje in wording weggenomen heeft, zei ons na afloop van de operatie troostend: “We kunnen nu wel met IVF-ICSI starten.” Want ook al zaten we nog maar aan onze 4e IUI-poging, zonder eileiders was deze behandeling verder uitgesloten. We mochten onze laatste 2 IUI-pogingen schrappen en inruilen voor een rechtstreeks-ticket naar een IVF-ICSI behandeling! De fertiliteitsarts keek ons aan alsof we de lotto gewonnen hadden. Maar de echte waarheid was dat we, voor de zoveelste keer, verloren hadden en dat we als twee geslagen honden voor de zoveelste keer te horen kregen dat we ‘gewoon’ weer pech hadden … Van dit ‘goeie’ nieuws moesten wij toch even bekomen.

 

 

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.