Kom naar onze loopclub in brugge

door Chaima

Beryl richtte een loopclubje op om vrouwen te motiveren om te bewegen. 

Waarom ben je gestart als vrijwilliger bij Rebelle?

“Ik ben begonnen als vrijwilliger om vrouwen te stimuleren om te bewegen. Vooral vrouwen die zich niet kunnen motiveren om zelf te gaan lopen.  Zelf loop ik graag dus was het ook niet moeilijk om hiermee te starten.”

“Ik deed al eerder vrijwilligerswerk bij FMDO (Federatie van Mondiale Democratische Organisaties), meer bepaald bij Talkpoint. Het loopgroepje is eigenlijk ontstaan dankzij de samenwerking tussen FMDO, Talkpoint, Vormingplus, Ladies running center en Rebelle. “

“Het loopgroepje Start to run, start to meet staat open voor  een breed publiek. Ik zoek ook echt naar mensen met een migratie-achtergrond. Het Rode Kruis is een vaste partner waarmee ik samenwerk. Veel vluchtelingen komen in contact met het Rode Kruis en daar zoeken medewerkers naar een nuttige bezigheid voor hen. Op die manier komen ze vaak bij mij terecht.”

Is je doelpubliek makkelijk bereikbaar?

“Vrouwen met een migratie-achtergrond zijn vaak moeilijker te bereiken. Hun prioriteiten liggen vaak anders. Zij zijn bezig met het zoeken naar werk, proberen hun gezin te onderhouden en de taal te leren. Ik wil hen bijbrengen dat sporten hand in hand kan gaan met integreren.  Ze leren Nederlands spreken en leggen sociale contacten tijdens de activiteit.”

Wat geeft je voldoening?

“Ik heb al wat werkervaringen achter de rug maar daarbij botste ik vaak op racisme. Nu ik vrijwilligerswerk doe, kom ik diversere mensen tegen en voel ik me beter. Ik doe iets dat mensen appreciëren. Ik ben ervan overtuigd dat het beter is om te werken en geld te verdienen, maar als je veel hebt meegemaakt, dan zakt de moed wel in je schoenen. Nu doe ik tenminste iets met heel mijn hart. Het loopgroepje is heel divers. Vrouwen uit Mexico, uit België noem maar op. We lopen samen, we drinken achteraf samen iets maar we leven vooral samen. Iedereen voelt zich goed in het groepje en dat geeft mij voldoening.”

Hoe zou jij anderen overtuigen om vrijwilliger te worden?

“Ik zou het een goed idee vinden om nieuwkomers meteen bij aankomst te informeren over vrijwilligerswerk. Ik vind dat een mooie manier om te integreren, maar vaak weten ze niet wat er allemaal te doen is. Aan motivatie is er geen gebrek, maar je moet hen bewust maken van het aanbod. Het zou bijvoorbeeld handig zijn als er een platform beschikbaar is waar alles te vinden is. Ik wil hen een warm welkom bieden want net op die momenten heb je iemand nodig die je de hand reikt.”

Wil jij graag samen lopen en mensen ontmoeten in Brugge?
Info en inschrijvingen bij Beryl op otienberyl1741@yahoo.com of via Facebook ‘Talkpoint’.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.