Lang leve de lijven

door Annelies

Een lijf. Is dat die verpakking waar armen en benen aanhangen. Waar borsten al dan niet vechten tegen de zwaartekracht en penissen nu eens slap dan weer in erectie staan? Of is het meer? Wat associëren we eigenlijk met een lijf? Wat associeer ík met een lijf?

Ik ben 27, single en woon in een stad. Ik hou van schrijven, dromen, sporten en vrijen. Natuurlijk heb ik ook nog andere passies. Ik ben cultuur- en manminnend. Ik hou van flirten, maar ben niet oppervlakkig. Ik hou van seks, maar ben geen slet. Ik hou van intimiteit en seksualiteit. Verder ben ik bijzonder nieuwsgierig, ongeduldig en volgens sommigen een hete tijger op de dansvloer. Komt goed uit in de verleidingsdans met het andere geslacht.

Ik hou van het mannelijke lijf. De kracht die ervan uitstraalt. De zachtheid waarin het zich verslaapt. De geilheid waar het van over loopt.  

Mannenlijven

Ja, ik heb al veel mannenlijven gezien. Lijven met veel haar, lijven waar nog geen spriet op stond, lijven helemaal afgetraind, lijven met wat meer pak aan, lijven met een prachtig hoofd, lijven met een wat minder prachtig hoofd, lijven van liefjes, lijven van niet-liefjes. Lijven die blijven, lijven die weggaan, lijven die lui zijn, lijven die lief zijn. Al die lijven in mijn leven hebben me doen nadenken over wat een lijf nu eigenlijk is, of eerder, welke betekenis ik eraan hecht.  Wat heb ik nodig om verkocht te zijn?

Het lijf moet leven. Stinken. Geuren. Dat is aantrekkelijk. Het lijf moet ook kunnen spreken. Ademen.

Eigenlijk wil ik helemaal niet zo veel. Denk ik. Als ik jullie eerlijk vertel wat mij aantrekt in iemand, dan is dat meestal een portie nonchalance. Wildheid. Ongereptheid. Puurheid. Een aantrekkelijke man in mijn ogen laat bijvoorbeeld zijn schaamhaar staan en trimt het gewoon af en toe wat bij. Een aantrekkelijke man heeft voor mij ook wat baard, misschien een snor en laat zijn okselharen zien als hij zich uitstrekt. Heeft hij stevige kuiten waar haar op staat, dan is dat een extraatje. Rond zijn buik mag wat spek zitten, ik ben ook geen maatje 34. Een aantrekkelijke man kan voor mij ook alles zijn wat ik hier niet heb beschreven. De betekenis van lijf is allesbehalve beperkt.

Het lijf moet leven. Stinken. Geuren. Dat is aantrekkelijk. Het lijf moet ook kunnen spreken. Ademen. Lichaamstaal is niet voor niets een woord dat seksuologen vaak gebruiken. Het lijf moet niet altijd moeten. Het mag ook gewoon zwak zijn, ziek zijn, behoevend zijn. En tegelijkertijd kan het lijf ook gewoon schreeuwen. Willen. Eisen. Geil zijn. Zonder gêne. Een lijf is liefde en lust. Mannen en hun mooie vacht.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.