Als kinderen niet vanzelf komen - reacties van vrienden en familie

door Rebelle

Els en Thomas zijn de trotse ouders van een zoontje van 3,5 jaar. Het krijgen van een 2de kindje verloopt echter een pak moeilijker. Sinds juni 2018 zijn ze gestart met fertiliteitsbehandelingen, momenteel zijn ze volop bezig met IVF. Els en Thomas zijn een sterk koppel, maar hun kinderwens legt een zware druk op hun relatie. Samen met 3 andere koppels vertellen Els en Thomas over de reacties van vrienden en familie. 
 

Wij bieden wenskaarten aan die je kan sturen naar een koppel dat met deze problematiek worstelt. Of dat je als koppel aan iemand uit je omgeving kan geven om steun te vragen. Interesse in de wenskaarten? Stuur een mail naar info@viva-svv.be.

Reageer

G.
Het is een lijdensweg als je een kinderwens hebt en het niet zomaar komt. Na 7 jaar hebben wij het geluk gehad dat onze laatste icsi-poging positief was. Veel terugplaatsingen gehad maar nooit was het positief en telkens opnieuw die behandeling, die prikjes, die hormonen, die controles... toen we aan de laatste poging van start gingen was het soms al van 'het zal toch weer negatief uitdraaien'. En de vragen die komen van familie, vrienden,... niet altijd gemakkelijk. De mensen willen jou steunen maar soms heb je er behoefte aan om erover te praten en soms totaal niet. Andere vrienden worden intussen ook zwanger en dit was echt afzien. Het woord proficiat kon ik soms nog moeilijk over mijn lippen krijgen. En dan alleen in een hoekje zitten huilen.
wij zijn blij dat we toch hebben blijven volhouden en dat we hier een vrolijke kleuter hebben rondlopen.
08/01/2020 - 18:34

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.