Hashtag momfail

door Kathleen Leemans

Hashtag momfail

Voor alle momenten dat ik …

  • mijn kinderen zo zwart als roet in hun bed liet kruipen en ook zo naar school/crèche liet gaan. Echt geen zin om ze om halftien ‘s avonds nog in bad te steken.
  • mijn kinderen zat af te jagen in de ochtendrush om dan zelf 20 minuten in de badkamer te staan om dat ene haarsprietje goed te leggen. Te laat op school? Ze wilde haar schoenen weer niet aandoen, meneer.
  • de buurvrouw moest optrommelen om de oudste uit de nabewaking op te pikken omdat ik per se die ene email nog wilde versturen en ik ook een beetje vergeten was dat het nog drukker zou zijn op de Brusselse ring dan normaal.
  • telefoon kreeg van de directrice met de vraag of ik wel wist dat de laatste schooldag eindigde om 10 na 12.
  • mijn dochter naar school stuurde zonder haar huiswerk gemaakt te hebben. Sorry juf, ik was gisterenavond te druk bezig met mijn eigen hobby’s. Zelfzorg is toch ook belangrijk?!
  • door de supermarkt rende met een dochter met een zak chips in haar hand. Open. Geen commentaar.  

Voor al die momenten … was er gelukkig die hashtag #momfail. Je weet wel, voor al die momenten waarop je beseft dat het mis gaat, dat je niet meer alles onder controle hebt en je niet meer beantwoordt aan dat ideaalbeeld. Voor al die momenten waarop je beseft dat het je eigenlijk geen moer meer kan schelen. Dat je beseft dat het ok is om gewoon mama te zijn, om je kinderen graag te zien en om ook eens aan jezelf te denken.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.