Kleine momenten maken grote herinneringen

door Marjan Coddé

Enkele weken geleden gingen we naar de Efteling met het gezin. Bart (4 jaar) vroeg er al heel lang naar en met de nodige kortingsbonnen gingen we ervoor.

Het leek alsof hij er nog nooit was geweest, alles leek nieuw en even indrukwekkend. Raar als je weet dat hij er tot een klein jaar geleden bijna iedere maand is geweest en daarvoor soms zelfs iedere week. Het leert je zulke uitstappen te relativeren.

Zo vroegen we ooit eens aan zijn kleuterjuf of hij had verteld dat we naar Plopsaland waren geweest. Bleek van niet, wél dat we dat weekend naar de frituur waren geweest.

Dan begin je gewoon te beseffen dat die uitzonderlijke dagen vol toffe attracties en exotisch eten niet diegene zijn die je kind onthoudt.

Wat hem bijblijft zijn de uitstapjes naar de bakker op zondag waar hij mag kiezen welke koek hij wilt, de uitstapjes naar het plaatselijke zwembad of de bezoekjes aan het natuurpark op 500 meter van ons huis

Het zijn ook niet per se de reizen die we vroeger maakten, die mij zijn bijgebleven. Wel de aperitief met bordspelletjes op zaterdagavond. Of de steak met aardappel die standaard op tafel stond op zondagmiddag.

De bakker, het zwembad en het park

En dat is bij onze zoon niet anders. Wat hem bijblijft zijn de uitstapjes naar de bakker op zondag waar hij mag kiezen welke koek hij wilt, de uitstapjes naar het plaatselijke zwembad of de bezoekjes aan het natuurpark op 500 meter van ons huis.

Dat als ik op vrijdag hem ga halen van school en hij een flinke week heeft gehad, er iets lekkers in mijn handtas zit dat hij op weg naar huis lekker mag opsmikkelen.

Dat wanneer het voetbal is, we iets lekkers kopen om te eten en ons samen in de zetel installeren.

Die kleine momenten, maken grote herinneringen.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.