Omgaan met conflicten binnen het gezin

door VIVA-SVV

Tijdens de coronacrisis verwacht hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld.

1712 staat klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden en zal tijdens de coronacrisis telefonische en online permanentie blijven voorzien. Daarnaast ontwikkelde 1712 een poster met tips over hoe gezinnen kunnen omgaan met conflicten en geweld tijdens deze periode.

Hoger risico op familiaal geweld

Wim Van de Voorde, Vlaams coördinator van hulplijn 1712: “Door de coronacrisis valt het openbaar leven in België volledig stil en zijn vele gezinnen noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk en sociaal isolement zijn risicofactoren voor familiaal geweld. Tel hierbij de toegenomen angst en stress en je krijgt een gevaarlijke cocktail die kan leiden tot een escalatie van familiaal geweld. Om die reden ontwikkelde 1712 samen met partners een poster met tips over hoe gezinnen kunnen omgaan met geweld en conflicten.”

Conflicten_corona

Reageer

Karine
Door mijn hevige kindertijd vol conflicten gaan de rillingen me door het lijf. Als kind ben je machteloos & begrijp je enkel hoeveel pijn je ouders kunnen veroorzaken, mentaal, fysiek...& toch hou je van hen. Je zit gewrongen & verstopt voor de buitenwereld, vriendjes, buren, familie, school, al die felle emoties & wondes. Ieder1 ziet het, voelt het, weet het, maar niemand helpt. Totale 1zaamheid + dagelijks veel tranen. Het maakt je blijvend kwetsbaar ook nog als volwassene, als echtgenote, mama, vriendin & nog steeds ook als oma. Littekens in je hart die nooit meer weggaan.
Maar vooral de verbeten wil om met je eigen kroost & kleinkinderen héél anders om te gaan! Een uitdaging die fameus loont!!
31/03/2020 - 10:32

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.